Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ЕНП твърдо зад Борисов

Политика

ЕНП твърдо зад Борисов

Снимка:

Групата на Европейската народна партия няма да подкрепи резолюцията за България на вота, който се провежда днес, съобщи БНР.

В изявление на нейния заместник Естебан Гонсалес Понс се казва, че някои парламентарни групи са превърнали документа в партиен инструмент, вместо да го използват за целите на ЕС и този текст трябва да се върне обратно за преформулиране. "Този текст e неточен, неподплатен в някои отношения и някои от точките почти нямат нищо общо с наболелите проблеми", се казва в неговото изявление.

"В текста се призовава за продължаване на механизма за сътрудничество и проверка, въпреки индикациите на Комисията, че България може да бъде извадена от него на базата на постигнатия напредък", твърди евродепутатът.

Естебан Гонсалес отправя призив към българските граждани да използват демократичното си право, като гласуват на изборите през март догодина.  

 

Коментари (3)

кесо Наистина днес видяхме какво означава силната подкрепата за България от страна на ЕНП, която кажи речи единствена от партиите в ЕП не е пробита от кремълски проксита.
Но крайно неприятно впечатление прави снишаването на Борисов, който се прави като че изобщо не се интересува от ставащото днес в ЕП. Най-малкото поне да благодари за усилията на ЕНП да подкрепи страната ни и съответно и неговото управление.
08.10.2020 17:36 / Отговор
Кесо, ББ не е евродепутат! Всичко се разигра в ЕП. И видяхме кой от коя страна на масата седи.
08.10.2020 20:01
В стремежа си да унищожат Борисов, ще унищожат България,!Как не ги е срам?Нямам думи!Отвратително е!
08.10.2020 20:38 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още