Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Евродепутатите от Групата на ЕНП от ГЕРБ-СДС осъждат акцията срещу в-к “Труд”

Политика

Евродепутатите от Групата на ЕНП от ГЕРБ-СДС осъждат акцията срещу в-к “Труд”

Евродепутатите от Групата на ЕНП от ГЕРБ-СДС осъждат акцията срещу в-к Труд - Tribune.bg

Евродепутатите от Групата на ЕНП от ГЕРБ-СДС са възмутени от действията на властите спрямо журналистите от вестник “Труд”.

„Смятаме за недопустимо блокирането от полицията на сградата, където се помещава редакцията на вестника! Това е пореден недемократичен акт от страна на министъра на културата Велислав Минеков и на МВР на Бойко Рашков. Цялата отговорност за действията на тези двама служебни министри обаче носи президентът Румен Радев, който еднолично ги е назначил на постовете им”, се посочва в позиция на българските евродепутати от ГЕРБ – СДС. 

Според информацията, с която разполагаме, “Труд” е погасил всички дължими наеми, за което има всички необходими фактури и документи. Ето защо се противопоставяме на тези опити на едноличната власт да заглуши гласа на медия, която смятат за неудобна! Свободата на медиите и възможността да изразяват свободно позициите си са една от основните ценности на Европейския съюз. Очевидно това не е така за сегашните и предстоящите бъдещи управляващи, пишат още евродепутатите. 

По този повод евродепутатите от ГЕРБ – СДС ще информират всички свои колеги в Европейския парламент и останалите европейски институции за безпрецедентното погазване на свободата на словото в България и нахлуването на полиция в редакцията на независима частна медия.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети