Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гърневски: БСП и президентът се опитват да подменят законно избрано правителство

Политика

Гърневски: БСП и президентът се опитват да подменят законно избрано правителство

Снимка:

Има грубо посегателство върху разделението на властите в страната

"И БСП, и президентът се опитват да прикрият една акция срещу демократичния процес в страната с опит да бъде подменено законно избрано правителство и правителство, което има конкретна програмна за изпълнение, която най-вече дава видими резултати.“ Това депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски пред NOVA телевизия.

Той коментира думите на президента, според когото, който иска да управлява, трябва да предложи високо компетентни, образовани и почтени хора.

"Това е видно от управлението на ГЕРБ в големите градове, където живеят интелигентни хора и те преизбират тези власти, защото видимо там, където се създават конкретните условия за бизнес и развитие, резултатите са налице. Там, където навремето им се предлагаха магистрали, които те критикуваха, казваха, че не ядат асфалт – там изоставането е видимо. България ще стане нормална европейска държава, когато във всички области приемат това, което създадоха София, Пловдив и Варна", допълни Гърневски.

Той коментира и речна на лидера на БСП Корнелия Нинова по време на Конгреса на партията. "Речта на г-жа Нинова по време на Конгреса и вчерашната реч на президента са недвусмислени – грубо посегателство върху разделението на властите в страната. И от трибуната на НС беше направен невероятен натиск срещу независимата съдебна власт, прокуратура, следствие. Президентът вчера също си позволи да препоръчва на прокуратурата къде да ходи и какво да прави", категоричен беше депутатът.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още