Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гърневски: БСП и президентът се опитват да подменят законно избрано правителство

Политика

Гърневски: БСП и президентът се опитват да подменят законно избрано правителство

Гърневски: БСП и президентът се опитват да подменят законно избрано правителство - Tribune.bg
Снимка:

Има грубо посегателство върху разделението на властите в страната

"И БСП, и президентът се опитват да прикрият една акция срещу демократичния процес в страната с опит да бъде подменено законно избрано правителство и правителство, което има конкретна програмна за изпълнение, която най-вече дава видими резултати.“ Това депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски пред NOVA телевизия.

Той коментира думите на президента, според когото, който иска да управлява, трябва да предложи високо компетентни, образовани и почтени хора.

"Това е видно от управлението на ГЕРБ в големите градове, където живеят интелигентни хора и те преизбират тези власти, защото видимо там, където се създават конкретните условия за бизнес и развитие, резултатите са налице. Там, където навремето им се предлагаха магистрали, които те критикуваха, казваха, че не ядат асфалт – там изоставането е видимо. България ще стане нормална европейска държава, когато във всички области приемат това, което създадоха София, Пловдив и Варна", допълни Гърневски.

Той коментира и речна на лидера на БСП Корнелия Нинова по време на Конгреса на партията. "Речта на г-жа Нинова по време на Конгреса и вчерашната реч на президента са недвусмислени – грубо посегателство върху разделението на властите в страната. И от трибуната на НС беше направен невероятен натиск срещу независимата съдебна власт, прокуратура, следствие. Президентът вчера също си позволи да препоръчва на прокуратурата къде да ходи и какво да прави", категоричен беше депутатът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати