Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Михаил Мирчев: Нинова не създава впечатление на здрав разум, но по странен начин си постига целите

Политика

Проф. Михаил Мирчев: Нинова не създава впечатление на здрав разум, но по странен начин си постига целите

Снимка:

Видният социалист и бивш кандидат-кмет на София казва, че президентът се „учи на дипломация“

Интересни прозрения относно характера и методите на председателя на БСП Корнелия Нинова от страна на виден социалист. Бившият кандидат-кмет на София от „столетницата“ проф. Михаил Мирчев призна в предаването „Беновска пита“ по Канал 3, че социалистката не прави впечатление на „здрав разум“.

Мирчев и колегата му проф. Михаил Константинов дадоха оценки на „здравия разум“ на премиера, президента и лидера на опозицията Нинова.

„Безпокоят ме световните мини, които са заложени и ще се отразят и на положението в България. Светът потъва в хаос, т.е. световните политици се оказват на много ниско ниво. Трябва да се запази здравият разум, какъвто ние българите имаме достатъчно. В последните години България стои удивително добре – това го признават и приятели, и врагове. Борисов е носител на здрав разум“, убеден е проф. Константинов.

Той посочи, че в политическо дълголетие Борисов е надминал дори Стефан Стамболов.

Проф. Мирчев обаче се усъмни в здравия разум на премиера, заради последните скандали около него.

„Например това избиране на F-16. Така че аз не съм съгласен с колегата – в класациите България е надолу и това се трупа на гърба на управленеца“, заяви професорът-социалист Мирчев.

Иначе той отрече президентът Румен Радев да лобира за Грипен – никога не го бил казвал, работел с намеци. „Той в момента се учи на дипломация очевидно“, подчерта той.

Най-интересно обаче прозвуча оценката на Мирчев за Корнелия Нинова.

„Корнелия Нинова е изключително спонтанен човек. И създава впечатление не толкова на здрав разум. Но! В нейното управление всъщност е много последователна и по странен начин си постига целите. От една страна сякаш цепи, цепи, цепи БСП. И на конгреса БСП беше уникално обединяваща се и единна“, заяви той.

Иначе според Мирчев приватизацията и фалита на „Техноимпекс“ бил „много назад в историята и мирише на компромат“.  


Коментари (1)

ехо Кое му е странно на начина!> По този почин избирахме 35 години Т. Живков. СТРАННО Е ВАШЕТО ПОВЕДЕНИЕ--СЛУЖБОГОНЦИ И НАГАЖДАЧИ.
27.01.2019 21:14 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още