Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ настоява президентът да се извини за политическия гаф с поклонението пред паметника на Васил Левски

Политика

ГЕРБ настоява президентът да се извини за политическия гаф с поклонението пред паметника на Васил Левски

ГЕРБ настоява президентът да се извини за политическия гаф с поклонението пред паметника на Васил Левски - Tribune.bg
Снимка:

Поругаването на паметта на Апостола на свободата мина под патронажа на президента, посочи Тома Биков

В декларация от името на ПГ на ГЕРБ народният представител Тома Биков настоя президентът Румен Радев да се извини за безпрецедентния политически гаф с поклонението пред паметника на Васил Левски.

„Поругаването на паметта на Апостола на свободата мина под патронажа на президента“, посочи народният представител по повод начина на провеждането на шествие за почит към паметта на Васил Левски, организирано вчера от държавния глава.  

„Всяка година на 19 февруари българската нация отбелязва паметта на един от стожерите на българската национална идентичност Васил Левски. На тази трагична дата ние си спомняме заветите на Апостола на свободата. Мястото, на което Васил Левски премина във вечността, се почита като светиня“, изтъкна Тома Биков.

Той определи проявите по време на шествието вчера като грозни сцени, като безпрецедентна и срамна провокация срещу българското единство и изтъкна, че нито един политик досега не се е осмелявал да оскверни това свято място за всеки българин.

„Мястото, на което Апостолът на свободата даде живота си за България, винаги е било място за обединение на българската нация. Вчера традицията паметта на Васил Левски да бъде почетена със смирение и от всички беше нарушена от българския президент. Организирана агитка от средите на БСП заедно с полукриминални и маргинализирани наемници извърши поругаване на паметта на Апостола на свободата. Тази безпрецедентна провокация премина под патронажа на президента на БСП Румен Радев“, подчерта Биков.

Той отчете, че за ПГ на ГЕРБ подобни прояви са неприемливи и недопустими.

„Аматьорската самодейност на Румен Радев ще се плаща от цялото общество. Отговорността се носи от Румен Радев.

„На третата година от своето президентство държавният глава не е в състояние да предложи нищо освен пошлост и дребнавост“, коментира в заключение Тома Биков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

прожектор Радев Срам ме за този пРЕЗИДЕНТ
20.02.2020 10:40 / Отговор
Тома Биков Е толкова тъп и прост човек. Президентът не се е поругал с паметтА на Апостола. Бяха освиркаме простакесите.Караянчева и Фандъкова, които много правилно да квалифицирани от народа мафия. А Левски според мен е силно идеализиран, той е убил човек при нахлуване в имот с цел грабеж, докато стопаните ги няма. Това е терористичен акт, както и да го определяме. А повечето революционери извън България, са признавали Раковски, той е бил техен идол. Искали са

той да им бъде след Освобождението цар.
20.02.2020 11:13 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати