Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ оттегля кандидатурата на Красимир Ципов за председател на ЦИК

Политика

ГЕРБ оттегля кандидатурата на Красимир Ципов за председател на ЦИК

ГЕРБ оттегля кандидатурата на Красимир Ципов за председател на ЦИК - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ оттегля кандидатурата на Красимир Ципов за председател на ЦИК. Това обяви на брифинг премиерът в оставка и председател на партията Бойко Борисов. Най-голямата партия в парламента излезе с позиция относно формирането на новата Централна Избирателна Комисия. 

Ципов, който беше единствен кандидат обясни, че вчера е помолил Борисов да се свика тази сутрин заседание на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, за да се анализира създадената ситуация.

„Вчера всички избягаха от отговорност, само ГЕРБ предложи председател на ЦИК, защото сме доказали, че се отнасяме отговорно как да протекат избори“, заяви Красимир Ципов.

„В предстоящите два месеца не трябва да получаваме обвинение, защото само ГЕРБ имаше смелостта да предложи председател, а другите избягаха от тази отговорност“, посочи той.

Като „капан“ определи премиерът в оставка нежеланието на другите парламентарни сили да предложат свой кандидат за председател на избирателната комисия. „Утре като излезем да атакуваме глупостите, които направиха, ще излиза Ципов да ги защитава. Ние сме кьорави и не виждаме комбинациите и капана, в който ни вкарват. Няма да им мине номерът. Утре ще го натоварят да подпише договор за машините и ние като атакуваме машините, той какво ще ни отговаря. Този капан ни поставиха“, даде за пример лидерът на ГЕРБ.

Борисов попита и кое налага изборите да са на 11 юли, защо да не са по-рано или по-късно, като допълни, че очаквал още вчера да бъде назначено служебно правителство.

„Вече месец и половина слушаме само как Борисов управлявал, ето вчера удължихме мерките. Но аз очаквах след като БСП върнат мандата, служебният кабинет веднага да поеме. Нали Радев бил готов“.

Платили са на хора да излизат да говорят. Всеки, който ме е атакувал, е загубил изборите. Народът има инстинкт, каза Бойко Борисов.

Сега ще има нови избори с предизвестен край. Ако не сме първи, ще сме втори. След два месеца ще сме в същата ситуация, но тогава може и да сме в конституционна криза. Притеснява ме колко ще издържи държавата. Няма да има парламент, заяви Борисов. Той каза, че Радев вкарва ГЕРБ в парадоксална ситуация, за да може Мая Манолова и останалите да ползват парламента за трибуна максимално дълго.

Утре предстои заседание на Европейския съвет, обясни премиерът в оставка и сметна за редно на него да отиде служебният премиер, „но ще трябва да отида аз и да поема отговорност“. Хората очакват решения, този парламент има само едно - да атакува Борисов, коментира премиерът в оставка.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети