Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов предупреди другите партии: След нас, ще дойдат и за вас. Но едва ли, защото сте деца на комунисти (ВИДЕО)

Политика

Борисов предупреди другите партии: След нас, ще дойдат и за вас. Но едва ли, защото сте деца на комунисти (ВИДЕО)

ГЕРБ: Рашков под диктовка на Радев опорочи изборите

„Чувахме колко било важно да има нови избори, организирани от друго правителство. А аз казах, че правителството не влияе директно. Колко съм бил наивен. Оказа се, че правителството може да има пряко участие в изборния процес“.

Това заяви на брифинг Томислав Дончев от ГЕРБ.

Правителството може да влияе пряко чрез МВР. И не като гарантира политическите права на гражданите, а да се използва като инструмент за респект, заплахи и ограничаване на права“, заяви той.

От ГЕРБ изброиха поредица МВР действия от последните дни.

Георги Мараджев от Стамболийски – обиск в дома и преобръщане на офиса му. Шумен, Поморие, село Бата, нахлуване в търговски обекти на сина на община Никола Козлево, което е директна помощ за ДПС. Тутракаан – нахлуване в офис на чужд гражданин, да питат дали служителите са били на предизборен митинг на ГЕРБ. Кърджали – директна помощ на ДПС и набедяване на Цвета Караянчева.

Тома Биков заяви, че има стотици такива случаи, които са водени от Бойко Рашков. Според него изборите вече са опорочени от страна на министъра, който действа под диктовката на Радев.

Рашков е отпадъчен материал на историята. Кризата, в която влиза страната ни е безпрецедентна. Радев демонтира демокрацията, като не може да спечели по друг начин избори, освен да прати Бойко Рашков“, заяви още Биков.

Даниел Митов коментира, че ако някой не знае как е изглеждал превратът от 9-и септември, сега може да го гледа на живо, защото така действат тоталитарните режими като този на Путин, Мадуро и други.

Лидерът на партията Бойко Борисов благодари за мощната евроатлантическа подкрепа.

„Коя друга партия беше така поздравена и се даде такава подкрепа, за да ни маскари шефът на комунистическата следствена служба. Нищо не може да затъмни това което сме правили, дори и разходките на Радев с няколко президенти, защото тук с мен бяха всички евролидери. Че има терор и репресия е видно. Че е само срещу една партия, го видяха и децата, дори журналистите ни питаха дали ни е страх от служебно правителство. Обръщението ми у към другите политически партии? След нас, ще дойдат и за вас. Но едва ли, защото сте деца на комунисти. Стават смешни, аз не знам уважаемите български медии дали са наблюдавали друг път такова ярко вмешателство“, заяви той.

„Тези спряха магистралите, парите за докторите, спряха ваксинацията, строежите, няма пари за пенсионерите, само за месец време. Първо излезе и излъга, че сме подслушвали хора, после ядохме хора, после щеше да ни разпитва, макар че КПКОНПИ ни викнаха, сега продължава всеки ден да говори че купуваме гласове, а ние една стотинка не сме дали. Виждате пълни зали“, подчерта той.

„Докараха машините на Мадуро и флашките на Мадуро. Няма да се оплакваме повече, нашите хора не са уплашени, освен че ще останат без работа. Истината е, че ние сме една много добра проевропейска партия, достоен член на ЕС. Патриотизъм не е да пееш „Йовано Йованке“ и после да искаш премахване на държавата“, коментира Борисов идеите на Слави Трифонов за обща европейска държава.

Лидерът на ГЕРБ заговори за съобщение от Богомил Бонев, гласящо „Аз на времето призовах президента Първанов да накара Рашков да ми се извини“. Него пък го беше обвинил в убийства. И аз призовавам Радев – тези недоразумения да си ги прибира. Това не е демокрация, в неделя ще видите и хаоса по изборния процес с машините на Мадуро и специалистите на Мадуро и флашките на Мадуро. Ние не се борим за власт. И като опозиция може да сме полезни с опита на всички тези тези хора, това е демокрацията“, каза още Борисов.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети