Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ с жалба в ЦИК срещу президента – участва в предизборната кампания

Политика

ГЕРБ с жалба в ЦИК срещу президента – участва в предизборната кампания

ГЕРБ с жалба в ЦИК срещу президента – участва в предизборната кампания - Tribune.bg
Снимка:

Повод дало изказването на държавния глава в Асеновград

ГЕРБ внесоха жалба срещу президента Румен Радев в ЦИК. Поводът – участието му в предизборната кампания на страната на социалистите.

ПП ГЕРБ е изненадана от абсолютно безцеремонното участие на държавния глава в предизборната кампания за европейските избори на 26 май. За нас е абсолютно недопустимо президентът, който според Конституцията олицетворява единството на нацията и човекът, който би трябвало да бъде изцяло неангажиран с политическа агитация, той да прави предизборна кампания в полза на БСП“, съобщи Цветомир Паунов, областен координатор на ГЕРБ за София.

ГЕРБ припомниха внушенията, които президентът Румен Радев е направил този уикенд в Асеновград. От партията са категорични, че те са били в синхрон с изказванията на Корнелия Нинова.

За Паунов в това има ирония, защото именно в този град за депутат от „БСП за България“ е избран г-н Манол Генов, единственият народен представител, срещу когото има повдигнато обвинение за купуване на гласове.

Тук, може би, трябва да си зададем въпроса къде се намира предизборният щаб на БСП. Дали той се намира в президентството, тъй като г-н Иво Христов в качеството му на кандидат за евродепутат от листата на БСП продължава да бъде председател на Стратегическия съвет към президента, и може би тук БСП и президентът са в много добра позиция, защото опорните точки се пишат от един и същи човек, и те ги ползват двамата едновременно“, коментира Паунов.

За народния представител от ГЕРБ Тома Биков няма как в едно и също изречение да се твърди, че правителството има свръхпроблем с корупцията и в същото време преговаря на много високо ниво със свръхголям стратегически инвеститор. Според депутата тези неща по принцип са несъвместими. Той призова държавния глава да запази радиомълчание по отношение на инвестиционната политика в момента още няколко седмици, за да не попречи на преговорите.

Защото един президент не е в състояние да води големи инвеститори, но е в състояние да ги прогонва. С подобни необмислени изявления президентът пречи, а не помага. В същото време се надяваме президентът да посъветва и съпругата си да не атакува големи стратегически компании, които в определени моменти биха могли да бъдат големи стратегически инвеститори и в България“, изтъкна Биков.

От ГЕРБ не разбират и защо, след като президентът говори за офшорни сметки, не споменава, че водачът на листата на БСП г-жа Йончева е политик с обвинение от Прокуратурата, защото е подозирана за пране на пари точно през офшорни сметки.

Абсолютно доказано в продължение на години тя е получавала заплата от 12 500 лв. през офшорни сметки и когато се говори за сметките е хубаво президентът да се обърне първо към собствената си партия и собствената си листа“, настоя Биков.

Жалбата на ГЕРБ срещу действията на президента е приета и депозирана в деловодството на ЦИК. Следва тя да бъде разгледана на редовно заседание и ЦИК да се произнесе по компетентност.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

КУР_ЗА_БКП-2_ГРЕБ и ЧУК УУУ БРЕ ГЕРБАВИ ПОДЛОГИ.... ДАЖЕ И ВАС ВИ Е СРАМ ДА ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИ ПОД ПРОСТОТИИТЕ СИ.... САМО АЗ ВИ ЧЕТА ГЛУПОСТИТЕ...
13.05.2019 21:01 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети