Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Горанов пред актива на ГЕРБ: Не бива „Визия за България“ да се бърка с „Мизия за България“

Политика

Горанов пред актива на ГЕРБ: Не бива „Визия за България“ да се бърка с „Мизия за България“

Горанов пред актива на ГЕРБ: Не бива Визия за България да се бърка с Мизия за България - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ се изправя на европейските избори срещу политическото инженерство

„Научихме тежки уроци по най-неправилния начин, повечето решения са непопулярни, използването на лъжата и фалцет в политиката не е довело до успех никого. Не бива да се бърка „Визия за България“ с „Мизия в България!“, с тези думи финансовият министър Владислав Горанов откри предизборното събитие на партия ГЕРБ в зала Арена „Армеец“. Тъй като постигнатата финансова стабилност гарантира по-нататъшните икономически успехи на страната, Горанов получи правото да открие изключителното събитие с над 14 000 членове и симпатизанти на ГЕРБ, ръководството на партията, народни представители, министри, общински съветници, кметове и председатели на общински съвети от ГЕРБ, както и кандидати за евродепутати от листата на ГЕРБ и СДС.

„След президентските избори през 2016г. сме свидетели на политическо генно инженерство с цел да се свали правителството. Ляво и дясно се обединяват“, посочи Владислав Горанов. Той отчете ръст на икономиката 3.14 на сто, четвърти най-добър резултат в ЕС. „За последните години минималната работна заплата нараства с 65%. 40 000 деца върнахме в училище за две години. До края 2021г. ще се работи на последните км от Велико Търново до Търговище“ , очерта картината на това управление финансовият министър. Според него опонентите на ГЕРБ имат само лични мераци за домогване до властта.

За прозрачност в работата с Европейските институции се обяви вицепремиерът Томислав Дончев.

„Не вярвайте, че Европа е стара и е загубила хъс. Сега е време да се гради България. Ние трябва да градим големи цели, които да обединяват българите. Ние имаме опит и експертиза. Вече беше споменато доверие, без него и опита и експертизата са напразно. Ако тази нишка се скъса, сме самозванци. Затова не стига да сме толкова добри, а утре да сме по-добри, отколкото сме били днес“, призова Томислав Дончев.

От своя страна кметът на Бургас и заместник-председател на ГЕРБ Димитър Николов припомни, че победата обича смелите.

„Да съберем смелост и да изпратим по-голямата част от листата в Брюксел. Това са хора на действието, които могат да защитят нашите идеи в Брюксел и Страсбург“, подчерта Николов.

За кмета на столицата Йорданка Фандъкова е важно, че ГЕРБ застават на тези избори с реализирани проекти.

„Ние търсим решения, а не оправдания. Има и грешки, и пропуски, но всеки, който работи, ще го разбере. Обектите стават, защото не ги оставаме недовършени“, убедена е Фандъкова.

За партньорите на ГЕРБ от СДС няма съмнение, че изборите на 26 май ще бъдат спечелени.

„Имаме прекрасна листа. Защото имаме прекрасен кандидат за председател на ЕК, г-н Вебер, който говори за икономически растеж, хората да остават тук при семействата си, за младите и сигурността на европейските граждани, как да не ви подкрепим“, попита присъстващите лидерът на СДС Румен Христов.

Отговорът дойде от председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Здравейте, победители. Тази кампания е по-различна, защото сме заедно със СДС, които дават допълнителна енергия на силна и обединена Европа“, поздрави залата Цветан Цветанов.

Водачът на листата Мария Габриел допълни, че евродепутатите от ГЕРБ и СДС ще работят за по-добър стандарт и по-високи доходи. Според нея най-важните задачи пред тях са да работят „за Европа, която защитава нашите християнски ценности, за Европа, която дава сигурност, за Европа - глобален лидер с подкрепа за талантите ни, на новите технологии, за Европа, която се грижи за младите и за възрастните хора“.

Моника Гаджанова

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати