Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Хамид Хамид: БСП се редят всяка седмица за командировъчни в парламента

Политика

Хамид Хамид: БСП се редят всяка седмица за командировъчни в парламента

Снимка:

Социалистите търсели начин да се върнат в парламента по финансови причини

БСП се редят всяка седмица за командировъчни в парламента. Това съобщава в интервю пред БНР Хамид Хамид от ДПС, зам.-председател на правната комисия в парламента.

Той коментира изказването на лидера на БСП Корнелия Нинова, че има връзка между подкрепата на ДПС за отхвърлянето на президентското вето върху Изборния кодекс и опрощаването на задълженията на мюфтийството.

Депутатът изказа мнение, че в момента от левицата търсят начин да се върнат в пленарна зала.

„За да заработи този закон, който е приет след пълен консенсус при президента на два консултативни съвета, тези задължения трябва да бъдат опростени. Нямаме представа другите вероизповедания дължат ли. Г-жа Нинова е подкрепила това на две заседания на КСНС при президента. Явно обаче в момента, търсейки повод да се върнат в парламента, защото явно са им свършили командировъчните, за които се редят всяка седмица в парламента, търсят повод за демагогия. Пример за демагогия – тясно партийният интерес на БСП поставен над националната сигурност на страната“.

Хамид подчерта, че по този законопроект се работи от края на януари - началото на февруари. Той отрече да се работи бързо и изненадващо. Според него връзка между законопроекта и подкрепата на партията за отхвърлянето на президентското вето може да има само в „главите на някои болни мозъци“.

Задълженията за осигуровки и данъци се трупат, когато няма ясни правила за финансиране и когато държавата не си е в ролята, подчерта Хамид Хамид.

Той обясни, че през последните 2 месеца, в които вече действа новият закон, не са се получавали заплати, защото няма как държавната субсидия да стигне до мюфтийството заради опасността парите да отидат за разплащане на задължения към частни съдебни изпълнители. Единственият вариант е тези задължения да бъдат опростени, категоричен е депутатът.

Отчасти ДПС споделя притесненията на държавния глава, в частта за машинното гласуване, отбеляза Хамид. По думите му обаче ветото е било наложено по предложения именно на движението.

„Няма основание ние да си променим предложенията. Поддържаме си ги и е напълно естествено да гласуваме за тях повторно, и трети път, и четвърти път. Благодарим на всички партии във вчерашния ден, че подкрепиха предложенията на ДПС, отхвърляйки ветото на държавния глава“, каза той.  


Коментари (1)

КАКА КУРИ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА КАКВО СТАНА С ВЪПРОСА,ЧЕ КОЙТО НЕ РАБОТИ НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕ-НЕ ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАВА ЗАПЛАТА?!КАТО ,ЧЕ ЛИ ДЕПУТАТИТЕ ВДИГАХА ПУШИЛКА,НО СЕ МЪЧАТ КАК ДА НАПРАВЯТ ТАКА,ЧЕ НИЕ ДА ГО ЗАБРАВИМ!ДОКОГА ЩЕ ВИ ЧАКАМЕ ДА ПРОМЕНИТЕ ПРАВИЛНИКА НА ПАРЛАМЕНТА И ТИЯ ,КОИТО НЕ ХОДЯТ НА РАБОТА -БЕЗ ЗАПЛАТА!
07.03.2019 11:22 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема