Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Харизанов: Борисов да не слуша безумни заръки за оставки, ще дойде служебно правителство

Политика

Харизанов: Борисов да не слуша безумни заръки за оставки, ще дойде служебно правителство

Снимка:

Би последвала тежка международна изолация, казва той

Пред Радио „Фокус” анализаторът Георги Харизанов определи като лековато изказването на Георги Марков и тълкуването му.

„Парламентарната ситуация е трудна, но не и патова. Ако Борисов се вслуша в тази безумна заръка и хвърли кърпата, нас ни очаква служебно правителство на Румен Радев. Очаква ни масова чистка в държавната администрация, защото президента Радев каза „следващия път всички вън“, по отношение на държавните чиновници. Очаква ни ревизия на външната политика“, заяви Харизанов.

Според него това ще доведе до тежка международна изолация.

„Силно се надявам Бойко Борисов да не „хвърли кърпата“, докато, а в обозримо бъдеще не виждам такава перспектива, не се появи по-различна алтернатива на ГЕРБ от тази, която има в момента в лицето на Румен Радев и Корнелия Нинова“, каза още политическият анализатор.

Относно игрите на кворум в парламента Георги Харизанов обясни, че и в минали правителства е имало липса на такъв. За последно българският гласоподавател е овластил някого с пълно мнозинство през 1997 г. , каза още той, визирайки ОДС.

„Очевидно българският избирател не желае да делегира пълната отговорност на една политическа сила, а изпитва афинитет към многопартийния парламент. При такъв формат решенията се взимат със сложни отношения и коалиция, и понякога – липса на кворум“, обобщи политическият анализатор.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема