Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георги Марков: Изопачиха думите ми, търси се провокация

Политика

Георги Марков: Изопачиха думите ми, търси се провокация

Георги Марков: Изопачиха думите ми, търси се провокация - Tribune.bg
Снимка:

Борисов е роден победител и на следващите парламентарни избори ще стане премиер за пети път, твърди политикът

„Моят съвет към Бойко е да хвърля кърпата - или да направи правителството на малцинството в този парламент или да отиваме на избори, които ГЕРБ няма да загуби. Не може непрекъснато да се използва коалицията за рекет“. Това изказване на политика Георги Марков пред „Епицентър“ разбуни духовете по-рано днес.

Няколко часа по-късно обаче Марков обясни, че не е правил опит да призовава към оставка на правителството, а думите му са били изопачени и извадени от контекст.

„Това е изопачаване и цели някаква провокация. Винаги съм се изразявал ясно и имам остър ум, доказан в годините. Но за тези, които искат да спекулират или пък не могат да ме разберат, ще повторя много ясно и искам да си отворят добре ушите. Въпросът на журналистите беше като приятел какво бих го посъветвал в тази политическа лудница и аз съм отговорил като приятел. Защото той мисли за стабилността на страната и търпи това, а не мисли за здравето си и за себе си“, обясни изказването си той пред сайтът „ПИК“.

„Като приятел извън политиката му казвам на Бойко, че това е един възможен вариант. А като политик е ясно, че той е отговорен и първата му мисъл е стабилността на България. Затова стиска зъби и едвам му издържат нервите, само и само тази държава да се държи на крака. Ама то не бяха капризи, то не бе неблагодарност. Това ли заслужава най-успешният ни държавник на прехода?“, пита Марков.

„Приятелю, ти направи толкова много за България, колкото никой пред тези 30 години! Заради теб дойде Рахой да вечеря с Тачи, а Тачи си стисна ръцете с Вучич. За теб Ципрас каза, че може да председателстваш и ООН, а Ердоган ти се изповядваше и ти каза, че искат да го убият. Повече от това в един живот трудно може да се иска да се направи. След 4 парламентарни победи няма благодарност! Борисов е роден победител и победата му е в кърпа вързана и на следващите парламентарни избори. Ще стане премиер за пети път!“, казва Георги Марков.

Той  обаче уточнява, че не вини Цветан Цветанов за проблемите с осигуряването на кворума.

„Много уважавам Цветанов и му съчувствам как тича постоянно от стая в стая да осигурява кворум. Но ако няма благодарност и са толкова големи демократи и патриоти, да дойде да си почива при мен в Будапеща. Да ги оставят тях да си правят кворума и да си донесат машините. Да видим тогава те колко премиери и президенти ще доведат в България! Ние този филм вече го гледахме при Орешарски – не доведе нито един“, припомня той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети