Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов обвини Пеевски в пошлост и шантаж, мислел, че му се дължи някакъв пай и това не се сбъдвало

Политика

Христо Иванов обвини Пеевски в пошлост и шантаж, мислел, че му се дължи някакъв пай и това не се сбъдвало

Христо Иванов обвини Пеевски в пошлост и шантаж, мислел, че му се дължи някакъв пай и това не се сбъдвало - Tribune.bg
Снимка:

„Боравя с политически аргументи. Този тип опит за шантажиране – с това кой къде е ходил и в коя стая е разговарял, е изключителна пошлост и поведение на дребни квартални мутри, които искат да изглеждат големи политически фактори. Поведение, свързано с опити за публичен шантаж, за злепоставяне с неполитически аргументи“, заяви пред БНР съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

„Не съм сигурен дали този тип поведение е проява на самочувствие или на нервност. Ако говорим за нервност, се намираме в съвсем друга оптика. Очевидно нервността е от това, че г-н Пеевски е смятал, че му се дължи някакъв пай и това не се сбъдва. Поради което предизвиква криза. Той иска да тласне страната към избори, защото не получава това, което иска, разсъждава Иванов след твърденията, че е бил „мазно турско кафе“ в скута на Пеевски, докато го е молел негов човек да е главен прокурор.

Иванов разказа, че формулата на управлението предвижда Денков да подаде оставка на 6 март. След това ще има преговори в условията на кабинет в оставка, колкото време даде президентът Радев, защото вече ще е в сила „неговият хронометър“.

„В момента Пеевски се опитва да демонстрира, че може да събори правителството. Въпросът е ще позволим ли това“, посочи Христо Иванов.

„Нашите избиратели са ни дали мандат за определени резултати, България да излезе от политическата криза. Дали ще са доволни какви компромиси сме правили, защото сме правили компромиси, те ще се произнесат на избори, когато те дойдат“, обясни той и изтъкна необходимостта от яснота как ще се вземат ключови решения занапред.

„Има определена политическа цена, за да го има това правителство, затова на ГЕРБ сме предложили определена механика как да се формират мнозинства“, отбеляза още Христо Иванов.

„Няма делкане, има споделяне на политическа отговорност“, каза той.

На въпрос дали е поставян въпросът за Андрей Янкулов да заеме позицията на главен прокурор, както твърди Делян Пеевски, Иванов отговори:

„Ние, ПП-ДБ сме обсъждали различни кандидатури за различните постове, които се излъчват от Народното събрание. Името на Андрей Янкулов е фигурирало в тези обсъждания на различни етапи. Това изобщо не е било в режим на някакви пазарлъци“, твърди политикът от ДБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати