Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов определи изявлението на Константинова като грешка, ПП остават зад нея

Политика

Христо Иванов определи изявлението на Константинова като грешка, ПП остават зад нея

Христо Иванов определи изявлението на Константинова като грешка, ПП остават зад нея - Tribune.bg
Снимка:

Като грешка определи изявлението на вицепремиера Калина Константинова относно разселването на украинските бежанци съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

„Очевидно беше недомислена тази комуникация, която създаде много повече въпроси, отколкото отговори“, допълни той.

Иванов посочи, че Константинова ще се яви в НС в четвъртък и се надява, че ще „видим един много по-балансирани и ясни послания, които да отговорят на практическите въпроси как България ще се погрижи за украинските бежанци“.

„На всеки се случва да не прецени комуникационно как стоят нещата. Трудна е тази работа, нашата, така че не бих правил твърде големи изводи от това, но не беше добра комуникация това със сигурност“, посочи Христо Иванов.

В същото време от „Продължаваме промяната“ заявиха, че остават зад Константинова.

„Ние стоим изцяло зад вицепремиера. Мислим, че досега се справи чудесно правителството, всички бежанци бяха настанени, обгрижени. Така че, да, в момента имаме една преходна фаза, в която трябва да видим как първоначалната фаза на приемането на бежанците трябва да мине в една по-дългосрочна мярка и решение“, заяви председателят на парламентарната група на ПП Андрей Гюров.

„Не може ние като държава и която и да била друга държава в Европа да осигури 5-звездни хотели на бежанците. Така че е нормално в тази фаза на преход да има някакво напрежение.“, каза още той.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати