Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов: Още на първото заседание ще предложим да се гласува военна помощ за Украйна

Политика

Христо Иванов: Още на първото заседание ще предложим да се гласува военна помощ за Украйна

Христо Иванов: Още на първото заседание ще предложим да се гласува военна помощ за Украйна - Tribune.bg
Снимка:

„Демократична България“ ще се възползва от възможността да предложи точка в дневния ред на първото заседание на парламента следващата сряда (4 май) и ще постави именно темата за гласуване на решенията за военната подкрепа, обяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов пред БНР.

Той каза, че след променените позиции на “Продължаваме промяната” и най-вече на “Има такъв народ” за изпращането на военна помощ за Украйна, отпада необходимостта от коалиционен съвет на управляващите утре.

„Повече никой няма да може да отлага разглеждането на това решение и всяка политическа сила ще трябва да заеме позиция с „да“ или „не“. Всеки политически играч ще прецени как да действа”, каза Иванов.

В парламента има три предложения за решения - едно на “Демократична България”, едно на ГЕРБ и едно на ПП, в което става въпрос за хуманитарна, финансова и техническа помощ. ДБ вкара точката във вид, в който изрично се споменава военна помощ.

„Заявките на ГЕРБ и ДПС и позицията, която заеха от ИТН в последната публикация на лидера им във Фейсбук, говорят за това, че има възможност тази версия да мине при гласуване в зала. Така правителството ще получи мандат да даде военна помощ за Украйна и да направи преценка по какъв най-добър начин да изпълни този мандат“, посочи още Иванов. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети