Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Илияна Йотова: Президентът прави анализ и ще изпрати писмо за третия мандат

Политика

Илияна Йотова: Президентът прави анализ и ще изпрати писмо за третия мандат

Илияна Йотова: Президентът прави анализ и ще изпрати писмо за третия мандат - Tribune.bg
Снимка:

й„Много важно условие за направа на правителство с третия мандат е приемствеността, да се продължат политиките на служебното правителство. То върна стабилността в България“, заяви в Габрово по време на честването на 188 години от рождението на Васил Априлов вицепрезидентът Илияна Йотова.

Кирил Петков с усещане, че Радев ще даде мандата на БСП

По думите ѝ президентът желае стабилно правителство. „Решението ще бъде взето след много сериозен анализ, който се прави през последните дни, както и през цялото време. Анализират се заявките на политическите партии от парламента и разговорите помежду им. Нужно е да се запази и енергийната стабилност. Чакаме решението на президента, предполагам, че то ще бъде обявено съвсем скоро. Ще бъде изпратено писмо до политическата сила, която той прецени, че трябва да го получи. Основният аргумент ще е коя ще бъде тя, която ще има най-голямата възможност да направи правителство", посочи тя.

Стефан Янев готов за третия мандат: Необходимо е политическо споразумение, ключът не е в една партия

Тя коментира и казуса с криптобанката Nexo и изнесените твърдения в публичното пространство, че е възможно тя да е свързана с овластени лица- депутати и бивши министри:

ГЕРБ проверяват дали криптобанката Nexo е финансирала кампанията на Продължаваме промяната

„Нека да оставим другите институции, които са пряко отговорни за това, да извадят цялата истина на бял свят, да видят ако има такива връзки, защото все още това са заявки на други политически партии, за които посочените са техни политически опоненти. Ние няма да паднем лесна жертва на тези внушения обаче, има ДАНС, има прокуратура - нека те да кажат пред цялото общество кой какво е вършил, какво се е облагодетелствал и защо България попадна отново в окото на една доста неприятна ситуация и в международен план!“

Слави Трифонов: Асен Василев е ходил всеки ден в офисите на Nexo да ги съветва (ВИДЕО)


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати