Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Искрен Веселинов: С атака срещу строителите Нинова си решава проблемите със Станишев

Политика

Искрен Веселинов: С атака срещу строителите Нинова си решава проблемите със Станишев

Искрен Веселинов: С атака срещу строителите Нинова си решава проблемите със Станишев - Tribune.bg
Снимка:

Няма методика за строителството на магистралите ни от времето на Тройната коалиция

Председателят на комисията по регионална политика и благоустройство в парламента Искрен Веселинов коментира като основателно недоволството на строителите срещу БСП. Според него е невъзможно да се оценява старо пътно строителство, защото няма методология за това.

„Ако някой ми покаже някъде такъв норматив, където и да е по света, който да може да позволи оценка на качеството на строителството с 10 годишна давност, аз си скъсвам дипломата за строителен инженер. По този начин БСП не може да си реши вътрешно-партийния проблем. Очевидно Корнелия Нинова по друг начин ще трябва да си решава проблема и няма да може да бъде представено доказано некачественото строителство от времето на Сергей Станишев. Аз в никакъв случай не твърдя, че то е качествено, но няма подход и методика това да бъде доказано“, изтъкна Искрен Веселинов.

По думите му има много проблеми, които дават отражение върху качеството на пътищата, но те в голяма степен са резултат от нелогични законодателни решения или неправилни такива.

„В това отношение БСП направи огромна грешка, тиражирайки недоказани обвинения към строителния бранш. Аз освен, че съм човек, който пътува с автомобил, 4 години от професионалната ми биография са свързани с работа в системата на пътищата. Мога да кажа , че в голяма степен пътищата у нас се строят по стандарт“, подчерта Веселинов.

Той допълни, че буквално преди 2 години по инициатива на ВМРО е бил криминализиран незаконния добив на материали.

„Смятам, че едно по едно тези слаби места се преодоляват от законодателя. Аз силно се надявам този тип кампании срещу българския бизнес да няма цел действително неглижирането на българските фирми и възхода на чужди големи компании, които да ползват българските за подизпълнители“, коментира Веселинов. Според него левицата се придържа към едно нелепо измислено твърдение за изпълнението на строителните поръчки и за  фирмите от бранша, като преследва само създаването на медиен шум.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети