Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ИТН Варна с пълна подкрепа за решението да напуснат управлението

Политика

ИТН Варна с пълна подкрепа за решението да напуснат управлението

ИТН Варна с пълна подкрепа за решението да напуснат управлението - Tribune.bg
Снимка:

Мерзко е да се вербуват депутати от партията, Петков и Василев са проводник на чужди интереси

Областният съвет на ИТН във Варна разпространи отворено писмо по повод решението на партията да напусне управлението на четворната коалиция. От Областния съвет в морския град са категорични, че застават твърдо зад решението на лидера им Слави Трифонов.

„Червена линия, която с всички възможности дадени ни от Конституцията и законите, няма да позволим да се пристъпва“, казват още в своята позиция от ИТН-Варна.

Ето и какво написаха те:

Уважаеми съграждани,  

От името на Областната и общинските структури на ПП “Има такъв народ”  - Варна, изразяваме безусловната си подкрепа и солидарност с изразената гражданска и политическа позиция от 8 юни 2022 г. на председателя на ПП “Има такъв народ”, г-н Станислав Трифонов !  

Солидарни сме с политическите позиции и решенията на ръководството на ПП “Има такъв народ”, народните представители от парламентарната група, министър Теодора Генчовска, министър Гроздан Караджов и министър Александър Николов.

След месеци на компромиси с недалновидната бюджетна и финансова политика на кабинета, в името на държавността и тежката ситуация в региона, към действията на премиера и останалите три партии в коалицията,  бе достигната Червена линия, в чието нарушаване няма да бъдем съучастници.  

Червена линия, която с всички възможности дадени ни от Конституцията и законите, няма да позволим да се пристъпва.  

Ще мобилизираме цялата си гражданска енергия, за да не бъде свалено, със задкулисни договoрки,  ветото над Република Северна Македония за започване на преговори,за влизане в Европейския съюз до края на председателството на Франция през месец юни.  

Политиката на ПП   “Продължаваме промяната”, водена от премиера г-н Кирил Петков и вицепремиера г-н Асен Василев е проводник на чужди интереси, петнящи историята и настоящето ни. Мерзките им действия и опити да вербуват народни представители от партията ни, са грозна злоупотреба с частните интереси на лица готови да предадат доверието на своите избиратели и страната си.  

Консенсусът в българското общество е категоричен - Северна Македония следва да е изпълнила справедливите българските условия!

На днешното парламентарно заседание министър Генчовска разкри чудовищни отстъпки от страна на премиера, по отношение правата на българите в Северна Македония, както и отстъпки от българската позиция за т.нар. „македонски език“. Това е явно предателство на националните ни интереси, без аналог в историята на българския преход.  

Декларираме своята подкрепа и даваме мандат на парламентарната група и ръководството на ПП “Има такъв народ” да упражнят  своите законови правомощия за бързо отстраняване от властта на лицата и структурите работещи срещу интересите и бъдещето на България по темата Северна Македония !  

Областен съвет на ПП ИТН Варна

С уважение:

 Александър Тодоров-областен координатор


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети