Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Иванов обвини ИТН в политическа функционална неграмотност

Политика

Иванов обвини ИТН в политическа функционална неграмотност

Иванов обвини ИТН в политическа функционална неграмотност - Tribune.bg
Снимка:

„Някои парламентарни групи имат политическа функционална неграмотност - не могат да разберат кога става ума за мое мнение, кога става дума за квалификация на взаимни позиционирания между политическите сили. Да кажеш, че заради това страната трябва да бъде хвърлена в избори, е висша степен или на тежка неадекватност, или на зависимост от плана на ГЕРБ и ДПС да искат да докажат, че без тях страната не може да се управлява." Това заяви пред БНР съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

„Парламентарната група на ИТН трябва да си отговори на един прост въпрос. Какво точно ще се случи от това, че са се нацупили и фръцнали? Колкото и да си мислиш, че българските избиратели са глупави, че за четвърти път няма да забележат какво се случва, това е абсурд. Същите гении на стратегията са взели решение, че като се обидят и предизвикат избори, хората ще кажат "добре" за това да похарчим поредните милиони за избори"., допълни Иванов.

Христо Иванов за КПКОНПИ: Ако ще се прави бухалка, искаме и ние да участваме

Той бе категоричен, че няма разминаване от казаното в изтеклия запис от заседанието на ДБ и публичното поведение на партията.

Според него е безотговорно сега да се отиде на предсрочни избори. Като водещ приоритет той посочи осигуряването на енергийния баланс на страната. "Има задачи, които трябва да се решават сега. Вместо това ще отидем в кампания, в която ще се четкаме за поредните глупости и ще пропуснем този важен период", допълни съпредседателят на ДБ.

Христо Иванов посочи, че третият мандат се възприема като кризисен, защото идва на фона на другите два провалени мандата и целта на партията, която носи третия мандат, има посредническа роля за сглобяване в политическа криза на някакъв вариант и това изисква повече време.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети