Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Изправи се! Мутри вън!“ ще подкрепят само кабинет на партиите от протеста

Политика

„Изправи се! Мутри вън!“ ще подкрепят само кабинет на партиите от протеста

Изправи се! Мутри вън! ще подкрепят само кабинет на партиите от протеста - Tribune.bg
Снимка:

Утре ще бъде първото заседание на комисията за ревизия на управлението на Борисов

Парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“ е платформа на обикновените граждани и ние сме изпратени там, за да търсим решения на техните проблеми, заяви председателят ѝ Мая Манолова на консултациите при държавния глава Румен Радев.

Манолова отново подчерта, че групата няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ.

„Бихме подкрепили кабинет с участието на партиите от протеста – „Има такъв народ“ и „Демократична България“, категорична е тя.

Като основни приоритети от най-малката група в 45-ото Народно събрание очертаха преодоляване на здравната криза, подкрепа за бизнеса и преодоляване на икономическите последици от нея, както оформянето на стабилно парламентарно мнозинство за промяна на изборните правила, които да гарантират прозрачен и честен изборен процес.

Според нея има обща воля за ревизия на досегашното управление на Бойко Борисов, за която цел бе създадена и специална парламентарна комисия, която Манолова оглави.

Утре - 20 април - ще бъде насрочено първото заседание на комисията за ревизия на управлението на Борисов, каза още Манолова.

Тя определи като слабовероятно третият мандат за съставяне на кабинет да стигне до тях, но припомни, че решението за това е отговорност на президента.

„Вие вляхте в парламента нова енергия, дори бих казал страст. Това е добре, защото дебатът трябва да се води там, където му е мястото - българския парламент“, добави от своя страна Румен Радев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети