Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Изправят Андрей Гюров от ПП срещу Каримански за шеф на БНБ?

Политика

Изправят Андрей Гюров от ПП срещу Каримански за шеф на БНБ?

Изправят Андрей Гюров от ПП срещу Каримански за шеф на БНБ? - Tribune.bg
Снимка:

Нов кандидат се появи на финалната права в състезанието за  управител на БНБ - шефът на депутатите от "Продължаваме промяната" Андрей Гюров, съобщава „24 часа“.   

Срокът за номинации за управител на БНБ изтича в края на работния ден в сряда, след като бе удължен със 7 дни, защото при предишния - 18 март, не бе внесена нито една кандидатура.

Според коалиционното споразумение четирите партии, които съставляват управляващата коалиция, трябва да излязат с единна кандидатура за нов шеф на БНБ, тъй като мандатът на сегашния управител Димитър Радев изтече още миналата година.  

Каримански бил посъветван да се откаже от надпреварата за шеф на БНБ

Вероятно обаче предстои лидерска среща за уточняване на позициите, тъй като в коалицията има напрежение и кандидатурата на Гюров не е била предварително съгласувана с всички партии.

В същото време от ИТН продължават да настояват централната банка да бъде оглавена от техния депутат Любомир Каримански. Той дори бе официално издигнат в предния парламент, когато се реши процедурата да се отмени. Сега  неговата кандидатура не бе потвърдена с подаването на документи до изтичането на предишния срок.  

Въпреки договорката за общ кандидат има голяма вероятност двете номинации - на Гюров и Каримански, да бъдат внесени и сблъсъкът да бъде финално в пленарната зала по време на гласуването.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати