Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Карадайъ: Това правителство до последния момент саботираше стартирането на преговорите за членство на РСМ в ЕС

Политика

Карадайъ: Това правителство до последния момент саботираше стартирането на преговорите за членство на РСМ в ЕС

Карадайъ: Това правителство до последния момент саботираше стартирането на преговорите за членство на РСМ в ЕС - Tribune.bg
Снимка:

Честито и на „Демократична България“ и на Демокрацията в България, коментира председателят на ПГ на ДПС

„Честито и на „Демократична България“ и на Демокрацията в България, като част от тази власт, която шест месеца направи възможното и невъзможното, за да забави процеса от присъединяването, сега ще видим това решение какво ще произведе.  Това заяви председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ в кулоарите на парламента веднага след гласуването в зала на проектите за решения във връзка с предложението на френското председателство на Съвета на ЕС във връзка с Република Северна Македония.

Припомняме, че след няколко часа на дебати в пленарна зала в крайна сметка парламентът прие предложението на „Демократична България“ относно френско предложение за РСМ.

„Нещо, което категорично би трябвало да е ясно на всички е, че това правителство до последния възможен момент саботираше стартирането на преговорния процес за членство в Европейския съюз на Република Северна Македония, саботираше! Видя се, че дори внесената от френското председателство преговорна рамка от 16 юни до 22 юни не можа да намери решение в правителството на Република България, за да внесе предложение в Народното събрание, по което Народното събрание да се произнесе, каквато е нормалната процедура. Затова ние от Движението за права и свободи веднага след гласуването на оставката на това правителство, което е функция на задкулисието в България, внесохме нашето предложение за одобряване на преговорната рамка, предложена от френското председателство. И в нашето предложение имаше и втора точка, която задължава Министерски съвет незабавно да предприеме действия“, каза още Карадайъ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати