Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Караджов: Петков и „Продължаваме лъжата“ управляват държавата с фантазия

Политика

Караджов: Петков и „Продължаваме лъжата“ управляват държавата с фантазия

Караджов: Петков и Продължаваме лъжата управляват държавата с фантазия - Tribune.bg

Лично Лена Бориславова даде парите на пътните строители без да минат контрол, а премиера лъже за незаконни строежи и милиарди, допълни ресорният министър

„Сензационна лъжа от страна на Кирил Петков. Очевидно е, че Кирил Петков и „Продължаваме лъжата“ следват стъпките на Гьобелс, че една лъжа повторена 100 става истина. Днес от медиите научих, че междуведомствената комисия, която трябваше да се произнесе какви суми трябва да се изплатят са излезли с доклад за незаконни строежи за над 2.5 млрд., а аз съм искал да се изплатят. В доклада, който все още е проект няма подписи. Разбирайки за тази пресконференция Петков изпрати панически съобщения на членовете на комисията да го подписват, защото разбраха, че са се „осрали“.“ Това заяви министърът на регионалното развитие в оставка Гроздан Караджов по време на пресконференция във ведомството.  

Петков обвини опозицията, че иска да напълни новините с РС Македония

Караджов заяви, че непродължаването на тези обекти, независимо, че са започнали без проекти застрашава Републиканската мрежа. Той подчерта, че комисията никъде не казва да се развалят договорите или да се обявят строежите за незаконни. Караджов подчерта, че 90% от членовете в тази комисия са от финансовото министерство на Асен Василев и премиера, само двама души са от МРРБ. Именно тези хора казват, да се приемат законодателни промени, за да се направят тези строежи търпими.

Той също така цитира част от доклада, където пише, че единствената възможност за преодоляване на допуснатите несъответствия е органите на изпълнителната власт да бъдат подпомогнати от Народното събрание с необходимата законодателна дейност.  

„Никога не е ставало въпрос за това ние да искаме да се плаща“, подчерта още министърът в оставка.  

Комисията е трябвало да каже и какви суми по кои договори да се платят след проверка на изпълнението. Според премиера комисията е казала да не се изплаща, но самите договори са законни и изплащането е законно.

„Комисията отказва да се произнесе по въпроса колко да се плати и настоява да се формира друга нова комисия, която да се произнесе точно по въпроса за остойностяването. Лъжа е това което „Продължаваме лъжата“ и Кирил Петков твърди, че съм искал да се плаща по тези договори, а едва ли не те са ме държали и дърпали да не го правя. В проект на решение до НС, което аз изпратих на Лена Бориславова и тя лично корига на лаптопа си в кабинета на премиера бях предложил първите 600 млн. които платихме да минат през контрол на НС, регионалната комисия, антикорупционната, после после през пленарна зала“, сподели още Караджов.

Министърът заяви, че лично Кирил Петков го е накарал да бъдат платени тези средства на пътните строители без никакъв контрол.

„На лъжите краката са къси и за щастие разменените файлове между мен, хора от моя екип и Лена Бориславова си стоят и ние имаме всички факти. Задраскано беше и изтрито от Бориславова лично пред моите очи, а аргумента беше, че Петков е обещал на пътните строители. Днес „Продължаваме лъжата“ казват, че аз съм искал да се платят сумите на тези фирми“, каза още Караджов.

Той припомни, че през лятото на миналата година точно Асен Василев е искал като служебен министър да се плати цялата сума от над 1.3 млрд- лева без никаква проверка.

„Когато някой иска да плаща тези пари без да е ресорен министър е знак за корупция. Именно това е причината за паническите им действия последните дни и лъжа след лъжа. Имам чувството, че тези хора са завладяни от корупция и се опитват собствения си грях да го прехвърлят на мен или просто е жалък опит да си спасят столовете на мой гръб. Но няма да стане. Опитвах да се разделим с добро, но щом ще сипят лъжи ще вадим документи и ще разкриваме корупцията“, каза още министърът.

Караджов допълни, че думите на Петков за тръби и стълбове за милиони са абсолютна фантазия и подобно нещо не присъства никъде в доклада на комисията, както и във всички 34 поддоклада.  

„Това е фантазия, която е приета за реалност, като това не е единствения пример, но е добра илюстрация на това как се управлява държавата последните месеци. Замяна на реалността с илюзията, което е много притеснително особено, ако се намираш на такъв висок пост“, заяви още Караджов.   


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати