Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Правиш 8-9 деца, пишеш ги глухонеми, астматици, епилептици…

Политика

Каракачанов: Правиш 8-9 деца, пишеш ги глухонеми, астматици, епилептици…

Каракачанов: Правиш 8-9 деца, пишеш ги глухонеми, астматици, епилептици… - Tribune.bg
Снимка:

Вицепремиерът в защита на своята концепция за интеграцията на ромите

„Правиш 8-9 деца, пишеш ги едните глухонеми, другите ги пишеш болни от бронхиална астма, третото го пишеш болно от епилепсия, вземаш по 300-350 лева на дете, вземаш детски надбавки на месец, вземаш помощи за трайно безработни, че ти нямаш никакъв интерес да работиш, никакъв интерес, защото лъжеш държавата. Това докога държавата ще го стимулира? Отговарям - не може повече да го стимулира“. Това заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов пред БНТ.

Той защити вече публикуваната концепцията за интеграцията на ромите, заради която беше разкритикуван за расизъм. Каракачанов обаче е категоричен, че репресия има, но тя не е насочена към ромите, а към социалните структури, които позволяват да не се спазват законите.

„Това, което са получили безплатно от общината, те го разрушават, не се грижат за него. Ние предлагаме простичко, когато има програма за строеж на социални жилища, ти предварително си определил семействата, които ще се настанят там. Да бъдат добри членовете на това семейство, които са пълнолетни и са безработни, да отидат и да участва в строителството на това жилище“, даде пример вицепремиерът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Ясен Хлебаров Най-сетне някой да предложи конкретни мерки. От години Краси е един от малцината, които милеят за нашия народ. Истината е , че без учене няма интеграция, и всички цигани в седми клас трябва да полагат матури с реални оценки. Помощите да са функция от оценките.
Браво Краси!
11.02.2019 08:10 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети