Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов за армията: Керванът върви в правилната посока, кучета нека лаят

Политика

Каракачанов за армията: Керванът върви в правилната посока, кучета нека лаят

Каракачанов за армията: Керванът върви в правилната посока, кучета нека лаят - Tribune.bg
Снимка:

Намаляване на битова престъпност, успешна борба с телефонните измами, отчете министър Маринов

Керванът върви в правилната посока, кучета нека лаят. Критики във военното дело ще има от онези, които не знаят дали сме в ЕС или Съветския съюз. Това каза вицепремиерът Красимир Каракачанов, който изтъкна успехите при модернизацията на армията, ръст на заплатите и увеличаване на броя на желаещите да бъдат военни.

Днес премиерът Бойко Борисов свика извънредно заседание на Министерския съвет. Вицепремиерите и министрите отчитат постигнатото през 2019 година по сектори.

Около 400 души са повече назначени в системата, отколкото са напуснали. Направени са ремонти на сгради и техника, отбеляза Каракачанов. Според него случилото се през последната една година в армията не се е случвало през последните 30 години – изтребители, военно училище, заплати.

"България с договора за новите самолети не само показа намерението си да се модернизира, но придоби най-модерният самолет на Балканите", заяви Каракачанов.

Вътрешният министър Младен Маринов отчете намаляване на регистрациите за битова престъпност и все повече разкрити престъпления. За обучението на служителите на МВР пък били изградени повече полигони.

Системата е стабилна от гледна точка на кадровото обезпечаване, отчете Маринов. Заплатите на всички служители в системата са били увеличени с 10% през тази година, а също са получени по 480 лв. еднократно за добре свършена работа.

„Гордеем се постигнатите резултати в борбата с телефонните измами. Тази година са намалели с 50% спрямо миналата”, похвали се министърът. „Предвижда се увеличение на нощния труд на полицаите. Като цяло можем да отчетем, че изминава сложна година”, посочи Маринов, цитиран от БГНЕС.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати