Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Караниколов: Ако едри бизнесмени в петролния бизнес не са били лоялни, трябва да се притесняват

Политика

Караниколов: Ако едри бизнесмени в петролния бизнес не са били лоялни, трябва да се притесняват

Караниколов: Ако едри бизнесмени в петролния бизнес не са били лоялни, трябва да се притесняват - Tribune.bg
Снимка:

Конкуренцията в данъчните складове ще доведе до по-добро качество и цени, обеща министърът

Конкуренцията в данъчните складове ще доведе до по-добро качество и цени на горивата, заяви пред БНТ министърът на икономиката Емил Караниколов.

Той обясни намерението на държавата да влезе на пазара на горивата след становище на Комисията за защита на конкуренцията преди една година. Тогава заключението е било, че няма достатъчно данъчни складове като обем и брой, което пречи на конкуренцията.

„Ако искаме да има нови представители на сектора в страната, но няма достатъчно данъчни складове, те няма да влязат. Държавните бензиностанции ще бъдат търговско дружество, което ще изгради своя модел, ще определи своите точки и ще работи така, че да е ясен пример за това как се формират цените, каква е конкуренцията“, уточни Емил Караниколов.

На тези бензиностанции гражданите ще получат качество, обеща министърът.

„Ако досега едри бизнесмени, свързани с петролния бизнес в България, не са били лоялни и не са спазвали необходимите добри практики, всеки трябва да се притеснява. Държавата ще бъде предвидим партньор и лоялен конкурент, но ще бъдем и това, което е необходимо на хората. Не е вярно, че държавата не може да управлява добре държавните предприятия. Вижте как се движат държавните предприятия в последните години, включително и сега в пандемия“, подчерта той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети