Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Караниколов за обвиненията на БСП: Нормално политическо говорене от опозицията

Политика

Караниколов за обвиненията на БСП: Нормално политическо говорене от опозицията

Караниколов за обвиненията на БСП: Нормално политическо говорене от опозицията - Tribune.bg
Снимка:

Няма скандал, това е само теза, категоричен беше министърът

„За мен, към момента няма скандал. Това е една теза. Прокуратурата проверява случая. Съдът е финалната инстанция в България и той ще се произнесе. Не искам да коментирам повече, защото не съм нито прокурор, нито съдия. Иначе това е едно нормално политическо говорене от страна на опозицията.“ Това каза икономическият министър Емил Караниколов по повод изнесените данни от Елена Йончева за културния министър Боил Банов. Караниколов коментира пред NOVA телевизия.

Министърът коментира присъединяването на България към Еврозоната. По думите му участието ни там ще допринесе за икономическото развитие на страната. „Това е имиджово за България, което означава повече инвестиции и по-високи доходи. Страната ни ще има само позитиви от това нещо и въобще рейтинговите агенции ще вдигнат рейтинга на България, инвеститорите ще гледат по-добре на нас”, обясни Караниколов.

По думите му България няма да последва примера на Гърция.”Не мисля, че в България това е възможно”, добави той.

Караниколов се спря и на разходването на средствата за язовири. "Парите за язовирите ще бъдат изхарчени публично. Има си процедури в закона и те се спазват. Не съм съгласен с президента, че по тази тема има непрозрачност. Най-важното нещо е превенцията. Още миналата година правителството взе решение язовирите, за които няма ясна информация за стопанина им, да бъдат прехвърлени към Министерството на икономиката. Има някои язовири, които са в тежко състояние. Мога да заявя категорично, че към момента няма опасност от язовир и всички са в нормите", каза министър Караниколов.

„Анализът към момента показва, че за ремонт са 858, от които 414 язовира са пред аварийно състояние. Има язовири и язовирни стени, които могат да се ремонтират за 1,5 млн.лв., но веднага ви давам пример с Бели Искър и Огоста, които са изключително тежки съоръжения, които се нуждаят от спешни мерки.Тези 500 млн. лв. за тези 858 язовира, които са анализирани – никой не може да каже, че те ще стигнат”.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети