Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Караянчева: Изказванията на президента напомнят анекдот за азбуката

Политика

Караянчева: Изказванията на президента напомнят анекдот за азбуката

Снимка:

Казва „А“, но не стига до „Я“, подчерта шефката на НС

„Оптимистичното е, че опозицията ще влезе в зала. Дебатите ще са в петък сутринта, може би в средата на другата седмица ще бъде гласуването“. Така председателката на Народното събрание Цвета Караянчева коментира внесения от БСП вот на недоверие по тема Здравеопазване.

Според нея е абсурдно, че мотивите към вота са на тема, по която реално в момента се води дебат.

„Реформата в два различни варианта, които предлага министърът на здравеопазването. Вотът е за намерението на министерството да се направи реформа“, допълни председателят на НС.

Относно изказването на президента Радев, че има нужда от дебати по обществено значими теми, Караянчева коментира, че е необходима точна дефиниция за това кои точно са тези общественозначими теми.

„В крайна сметка, това което казва президентът, е като оня анекдот нали - казваме А, но не казваме цялата азбука, за да стигнем до Я. Най-лесното в днешния век на комуникации е да се чуваме по телефона и аз го правя - нямам проблем, когато има нещо питам и премиера, и президента, нямам проблем. На телефона съм 24 часа, особено ако става въпрос за президента и премиера“, уточни тя.

Относно стабилността в управлението, Караянчева беше категорична, че между коалиционните партньори има диалог и се провеждат редовни разговори.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още