Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каримански: Трябват нетрадиционни методи за справяне с кризите

Политика

Каримански: Трябват нетрадиционни методи за справяне с кризите

Каримански: Трябват нетрадиционни методи за справяне с кризите - Tribune.bg
Снимка:

„Трябват нетрадиционни методи за справяне с кризите, включително тази в сферата на енергетиката. Трябва да бъдем много по-креативни в начина на справяне с кризата и всички предизвикателства в икономиката и енергетиката. Трябва да успокоим тона и публичното говорене за това как бихме се справили с доставките на газ. Всяка една друга информация би повредила и попречила на целия процес и ход на преговори, независимо от колко диверсифицирани източници можем да направим това“, това заяви пред БТВ Любомир Каримански от ИТН.  

„Имаме много фактори, които атакуват стопанския живот и икономиката ни. Затова трябва нетрадиционен подход. Чака ни вероятност от рецесия след няколко месеца. Светът никога не е изпадал в подобна ситуация. Затова е нужно да сме по-нетрадиционни при решаването на такъв тип кризи“, смята икономистът.  

„Всички зареждаме гориво - нефт, бензин, то идва от Русия. Беше договорено чрез дерогация от Асен Василев. Защо тогава няма протести срещу нефта? Ако газ в България използват 30% от домакинствата, тройно повече използват нефт. Можем да използваме нефт чрез „Лукойл“, няма протести срещу това. Разгневен съм, че Русия действа като диктатор и извива ръцете на цяла Европа, но защо не стартирахме Седми и Осми блок на АЕЦ?“, попита той.

„Една от целите на „Има такъв народ“ ще бъде наистина да предоставим алтернативен подход за справяне с отделните кризи, включително политическата. Бихме се коалирали с всички онези, които мислят в дясното пространство. Без ДПС и ГЕРБ“, посочи той.

Според него, социологическите проучвания, които дават на ИТН недостатъчен процент, за да минат бариерата за влизане в парламента, са много относителни.

„Има НПО-та, които ясно финансират такъв тип проучвания“, посочи Каримански.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети