Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каримански за дипломата на Гюров: Всеки един от нас се е постарал да представи необходимите документи

Политика

Каримански за дипломата на Гюров: Всеки един от нас се е постарал да представи необходимите документи

Каримански за дипломата на Гюров: Всеки един от нас се е постарал да представи необходимите документи - Tribune.bg
Снимка:

„Фокусиран съм върху това , което аз искам да направя и смятам за необходимо за БНБ. Всеки може да предложи кандидат. Подготвен съм за всякакъв вид дискусия и обсъждане. Който и да бъде кандидатът, е добре дошъл. Подхождам с разбиране и уважение". Това заяви пред „Нова телевизия“ Любомир Каримански, депутат от ИТН. Той е кандидат за управител на Българската народна банка (БНБ).

Опонент му е  председателят на парламентарната група на „Продължаваме Промяната” Андрей Гюров.

Относно дипломата на Андрей Гюров, Каримански каза следното:

„Смятам, че всеки един от нас се е постарал да представи необходимите документи. Всички тези проверки или кой каквото изнася, нека да го аргументира и да бъде така добър да го защити. Уважавам г-н Гюров. Приемам го като човек, който е оценил поста гуверньор на БНБ. Старае се и е вложил усилия да направи своята концепция”.

„Когато изразим аргументите си и концепциите си, вероятно партиите ще бъдат с ясно впечатление какво искаме да направим за БНБ. . Не съм се стремил да има сервилност около мен”, каза още Каримански.

Според него вероятно, след като се уточнят детайлите около процеса на документите, докладът на бюджетната комисия ще бъде внесен в зала. По думите му е възможно той да бъде гласуван другата или по-другата седмица.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети