Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каримански за коалицията: Компромисите вече са изчерпани

Политика

Каримански за коалицията: Компромисите вече са изчерпани

Каримански за коалицията: Компромисите вече са изчерпани - Tribune.bg
Снимка:

„Трябва да има много по-добра комуникация, (б.р. „Продължаваме промяната“) трябва да се вслушват в коалиционните партньори. Едноличните решения с цел да може само и само да се докаже правотата, въз основата на необходимия напредък на коалицията не трябва да бъдат базирани на егото и самовлюбеността на някои народни представители.“ Това заяви  пред БТВ председателят на бюджетната комисия в парламента Любомир Каримански от „Има такъв народ“.

По думите му компромисите вече са изчерпани.

„Оттук нататък стъпваме само върху коалиционното споразумение и го спазваме стриктно“, заяви още той.

По думите се взимат еднолични решения, за да се докаже правотата за необходимостта от напредък на коалицията, които не обаче не трябва да бъдат базиране на егото и самовлюбеността на някои представители от изпълнителната власт.  

„Докато гледате началника на кабинета все едно гледате премиера и обратното“, заяви още Каримански. Той разкритикува остро правителството, че с въвеждането на антикризисните мерки е можело да се въведат и реформи заложени в коалиционното споразумение, но нищо от това не е направено. От думите му става ясно, че споразумението подписането между четирите партии не се спазва на този етап.  

„Ние биваме информираме с времеви период за реакция от 2-3 дни. Трябваше да се представят отделните стъпки и процеси, така че да мерките да са напълно ефективни", каза той. Решенията се вземат от икономическия екип на кабинета - министърът на иновациите Даниел Лорер, министърът на финансите Асен Василев и министърът на икономиката Корнелия Нинова, потвърди Каримански.

„Когато е необходимо да се направи социална-осигурителна-пенсионна реформа, тя трябва да е широко обсъдена, а не е. Ние не знаем точните ефекти като дадем повече средства в обществото - дали ще отидат по предназначение, където има необходимост при уязвимите групи", поясни той. Председателят на Комисията по бюджет поясни, че като такъв не е бил предварително информиран за мерките на кабинета.

Той пита защо продължава мярката 60/40, след като пандемията от коронавирус е отминала и каза, че е поставил въпросът за това. "Щом има растеж и безработицата е намаляла, кое налага тази мярка", пита риторично той.

За новите мерките срещу инфлацията - 0% ДДС на хляба - Любомир Каримански смята, че ще има търговци, които ще запазят цената, „но ще има и спекуланти, въпросът е в контрола, за който няма схема“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети