Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Карлос Контрера: Моят път е свързан с обществения ред и сигурност

Политика

Карлос Контрера: Моят път е свързан с обществения ред и сигурност

Карлос Контрера: Моят път е свързан с обществения ред и сигурност - Tribune.bg
Снимка:

Моят път е свързан с обществения ред и сигурност и ще продължавам по него. Това заяви в студиото на БНТ кандидатът на ВМРО за кмет на столичния район „Сердика“ Карлос Контрера.

„За нас е изключително важно да преформатираме приоритетите на Столична община. В последните години приоритетите бяха в друга посока: транспорта, зелените площи и т.н.“, каза още Контрера и призна, че свършеното до сега не е малко, но според него трябва да се обърне поглед по посока на сигурността в столицата.

Камерите няма да решат проблемите със сигурността, заяви той.

„Трябва да се подобри осветлението, общинската полиция трябва да се ползва по ефективно“, добави още Контрера и заяви, че насищането на кварталите с общинска полиция ще помогне за сигурността.

Също според него е важно въвеждането на базов ред с трафика в София:

„Ние трябва да наложим убеждението на водачите, че не може да паркират на пешеходната пътека. Немалко инциденти с деца са се случвали точно заради паркирали на пешеходната пътека коли, които пречат на видимостта.“

Карлос Контрера заяви категорично, че незаконните постройки в гетата ще бъдат съборени, ако ВМРО спечели изборите в София. Темата за циганските квартали беше обвързана и с темата за мръсния въздух, като според него те са в основата и на този проблем:

„Ако не спрем тия пушещи печки, където се горят отпадъци, няма как да стигнем ефективно до по-чист въздух.“

На въпрос за електрическите скутери Контрера каза, че това е един модерен способ и той има своето място в придвижването в София. Той заяви, че е против опитите за спирането или обезсмислянето на този тип транспорт.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още