Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова обеща да реши проблемите на сестрите, „когато народът даде доверие на БСП“

Политика

Нинова обеща да реши проблемите на сестрите, „когато народът даде доверие на БСП“

Нинова обеща да реши проблемите на сестрите, когато народът даде доверие на БСП - Tribune.bg
Снимка:

Според БСП това били „беззащитни жени“ с „безпрецедентен акт на отчаяние“

От перваза на прозореца в сградата на Партийния дом, драмата на петте протестиращи сестри се прехвърли и в пленарната зала.

Като „безпрецедентен акт на отчаяние“ определи действията на медицинските сестри лидерката на БСП Корнелия Нинова. Позицията на колегите си от ГЕРБ да наричат сестрите „психологично нестабилни“ тя характеризира като високомерие.

„Парите потъват в търговските дружества – болниците, а сме свидетели на арогантност и цинизъм. Две години тези медицински сестри са на улицата и вие наричате това провокация, вместо да признаете проблема. Проявихте арогантност и показахте, че здравната комисия може да заседава 2-3 минути“, заяви в декларацията си от трибуната лидерката на Левицата.

Нинова се обърна към председателката на ПГ на ГЕРБ д-р Дариткова и я обвини, че квалификациите ѝ по отношение на сестрите са цинизъм.

„Вие, лекар, как дадохте тази диагноза, приличате на Цветанов, който оттук наричаше лекарите престъпници. Лепите етикети на хората в безсилието си да решите проблема. Лепите етикет и на НСО. Разбира се, че те не могат да посягат на беззащитни жени, но голямата вина е на правителството на Борисов за провала в здравната реформа и лично на Борисов, защото той се ангажира преди една година на среща с тези сестри. Алтернативата е болниците да са лечебни заведения, да падне ДДС за лекарствата и други нормативни промени в сектора. Вие нямате нито желание, нито характер да направите тази реформа. Тя ще стане факт, когато народът даде доверие на БСП“, изтъкна в пленарна зала Корнелия Нинова.

В отговор д-р Даниела Дариткова подчерта, че декларацията на БСП затвърждава впечатлението за организирана провокация с политическа цел. Тя още веднъж посочи хронологията на събитията от вчерашния ден.

„Уважаеми членове на здравната комисия от БСП, не подвеждайте лидерката си, защото всички бяхте свидетели, че протестиращите бяха допуснати, защото винаги сме държали на диалога с тях. Явиха се в 16 ч, а заседанието започна в 15.30 ч. Поискаха контакт само с журналистите, дори представителите на БСП не влязоха в контакт с тях“, уточни д-р Дариткова.

Тя посочи и кой стои зад събитията в Партийния дом.

„Участниците в тази провокация са хора от инициативния комитет на неуспялата кандидат-кметица Мая Манолова, а сега виждам ясна конкуренция кой да оглави протеста на шестте медицински сестри – системната БСП или Мая Манолова, която иска да подсигури своето бъдеще. Искам да подчертая неадекватната роля на НСО, която създаде рискова ситуация. Смятам, че е недопустимо и неморално системна партия като БСП да се възползва от тези действия. Ще очаквам вашите коректни предложения, за да реализирате законодателно още сега намеренията си във „Визия за България“. Ако са коректни, ще бъдат подкрепени. Опазването на здравето на българските граждани не е за политическа употреба“, предупреди д-р Дариткова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (7)

Ангелов Значи никога няма да се промени здравеопазването защото Нинова никога няма да управлява.Не казвам,че БСП не е способна да управлява,а само казвам,че Нинова никога няма да стане примиер....Защо ли?Защото ако това стане значи ще имаме от същото но в пола.Никой не го иска и слава богу!!!!
06.03.2020 12:41 / Отговор
Марина Гладна кокошка просо сънува.Хората научиха по трудния начин,че комунист и коза наяждане нямат.За нула време ще опоскат всичко .
06.03.2020 15:04 / Отговор
Моисей ЗНАЕМ. ВИЖДАЛИ СМЕ И СМЕ ПРЕЖИВЕЛИ ТЯХНОТО ОПРАВЯНЕ. НИКОГА ВЕЧЕ. КАКВО ДА НЕ ГИ ПРИВАТИЗИРА С РМД ИЛИ ЩЕ ПОМОЛИ РАДЕВ ДА ГИ НАЗНАЧИ НА ВТОРИ ДОГОВОР КАТО ПРИДВОРНИ НА ДЕСИТО?!?!?!
06.03.2020 17:26 / Отговор
КИРИЛ НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ ТОДА ДРУГАРКО НИНОВА. НАРОДА Е МЪДЪР. ВЛАСТ ЗА БСП САМО В МЕЧТИТЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ БАБИЧКИ. ВИЕ СЕ ПРОВЪЛИХТЕ. ПАДНАХТЕ С МАЯ МАНОЛОВА И РАДЕВ НА НИВОТО НА ЙОЛО ДЕНЕВ. РАЗБИРАТЕ ЛИ КАКВО ВИ КАЗВАМ?
06.03.2020 17:30 / Отговор
Стефан Попов Курни власт щев види през крив макарон.
06.03.2020 17:41 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати