Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков: За мен няма опция, в която ИТН да е наш партньор

Политика

Кирил Петков: За мен няма опция, в която ИТН да е наш партньор

Кирил Петков: За мен няма опция, в която ИТН да е наш партньор - Tribune.bg
Снимка:

„Мандатът е на БСП, те трябва да решат какво да правят. За мен няма опция, в която ИТН да е наш партньор“, това заяви премиерът в оставка Кирил Петков пред Нова телевизия.

„Нужни са ни още 8 човека, за да направим правителство“, пресметна той, като посочи, че в ИТН имало светни хора, но били лоялни към лидерът си. Петков обаче повече нямало да ги убеждава в нищо.

„Малък е шансът за правителство“, все пак призна той но допълни, че Асен Василев оставал тяхното предложение на премиер.

Той коментира и темата с меморандума с „Gemcorp“.

Премиерът в оставка не призна, че това е станало заради проверката на ДАНС за руски интереси. По думите му от документа на агенцията по сигурността ставало ясно само, че зад един от хората стояли руски капитали, но това било преди четири години:

„Много преди войната“, зави той и посочи, че се спекулирало с темата, защото било само „писмо за немерения за инвестиции“.

Петков коментира и записът от петък от среща на ПГ на ДБ в Народното събрание.

По думите му не видял „нищо страшно“ и сравни ситуацията като тази с „Македония“.

„ИТН си измислят някаква теза за свое оправдание, за да напуснат коалицията, а важното е да се следи какво става с парите им - миналата седмица блокирахме 1.5 млрд. за път, сега АДФИ я проверява. Миналия път спряхме пак 3.9 млрд. пари за пътища, които те не получиха, и си измислиха темата с Македония. ИТН се оттегли заради комбинацията от Бойко Рашков и спрените пари, които щяха да потънат“, смята Петков. 

„Последното, което искаме да видим, е хубав антикорупционен закон и сламен човек, поставен да го спазва - затова искахме Рашков начело на Комисията. В записа ДБ казват на КПКОНПИ „бухалка“ - не мога да повярвам“ че така се гледа на институциите“, коментира още премиерът в оставка.

„Ние не можехме да повярваме, че от днес за утре пак има диалогичност, пак някой се е събудил с катарзис. И затова поставихме условие: КПКОНПИ, Бойко Рашков да бъдат акцент в преговорите“, обясни Петков.

„Вярвам, че с ПП, ДБ и БСП ще стигнем до 121 депутата след изборите. Ако не ни достигнаха 4 миналия път, то сега ще имаме доста отгоре“, завърши той.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети