Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Координатори на ИТН в Пловдив: Идеите, зад които застанахме, се оказаха празни фрази

Политика

Координатори на ИТН в Пловдив: Идеите, зад които застанахме, се оказаха празни фрази

Координатори на ИТН в Пловдив: Идеите, зад които застанахме, се оказаха празни фрази - Tribune.bg
Снимка:

Тошко Йорданов им заявил, че и магаре да е вързал, Пловдив пак щял да гласува за тях, защото обичат Слави

„За мен беше чест да работя за партията, но никой не си тръгва от много хубаво".

С тези думи общинският координатор на „Има такъв народ" в Пловдив Ивайло Василев обяви, че се оттегля от поста. Той е адвокат по професия и на последните избори беше председател на Районната избирателна комисия в Пловдив-град.

„Партията няма желание да работата си с юристите си. Не сме търсени и желани. Липсва всякаква комуникация. От тази гледна точка не смятам, че човек трябва да се доказва там, където не го оценяват", обясни пред "24 часа" Василев мотивите за оттеглянето си. Правил многократно опити да разговаря с националното ръководство - и писмено, и устно.

„Няма реакция. Никой не ме е потърсил по повод случилият се факт, че не съм общински координатор. А след като обявих на профила си, че се оттеглям, видях, че съм заличен от сайта на партията. И отново без да ми се обадят и да попитат защо", каза Василев.

„Аз съм учредител, от създаването съм на „Има такъв народ". Предишният координатор в Пловдив Николина Деспотова преди две седмици напусна партията", посочи Василев. И добави, че нямало никаква чуваемост.

„Да, напуснах партията. Основанията ми са същите като на Ивайло", обясни и самата Деспотова. Тя също е адвокат и беше начело на местната структура от самото й създаване. Но разказа, че на 30 септември м.г. Тошко Йорданов и Виктория Василева дошли в Пловдив и я свалили от поста.

„Имало оплаквания, че не можело да се работи с мен. На въпрос кои са хората, които твърдят това, Виктория отговори: „Много са, няма да ти ги кажем, защото ще тръгнеш да се разправяш с тях", разказа Деспотова.

Според нея ръководството на ИТН трябва много да се замисли защо учредители се оттеглят. „Хората загубиха интерес. Видяха, че идеите, зад които застанахме, се оказаха празни фрази, лишени от смисъл", добави адвокатката.

На онази среща пред Йорданов и Василева тя изтъкнала, че под нейно ръководство в Пловдив ИТН е станала първа сила на изборите през юли м.г.

„Тошко ми се изсмя с думите: „И две крастави магарета да бях вързал, Пловдив щеше да гласува за нас, защото обича Слави", разказа Деспотова.

Запазила толерантност, но казва, че напоследък чашата преляла. „Виждам само празни думи. Чувствам се предадена и употребена", обобщи тя.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети