Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костов се закани да съди Ханке в САЩ

Политика

Костов се закани да съди Ханке в САЩ

Костов се закани да съди Ханке в САЩ - Tribune.bg
Снимка:

„Ако господин Ханке се осмели да твърди, че съм корумпиран, ще го съдя, но в САЩ”. Това заяви пред Нова ТВ бившият премиер Иван Костов.

„Аз не знам за куфарче и сигнали, за каквито говори Стив Ханке. Казах го веднъж и не смятам, че има нужда да го повтарям. Всички сигнали, които са стигали до мен са били предавани по надлежния ред. Странно е защо г-н Ханке реши да покаже този куфар след 23 години, а имаше възможността да го направи много по-рано”, допълни Костов.

Той каза още, че няма никакви доказателства, че е управлявал или участвал в приватизирани предприятия. Отхвърли и обвиненията, че е помагал на бизнесмени да се облагодетелстват от този процес.

Бившият премиер коментира и темата за „Кремиковци”.

„Задълженията бяха огромни и имаше избор – дали да фалираме предприятието и хиляди работници да изгубят работата си, или да удължим живота му”, коментира Костов.

„Приватизацията беше направена с участието и под контрола на Световната банка, Международният валутен фонд и Европейската комисия. Ако някой твърди, че тя е била престъпна, това означава, че тези институции са участвали в това. Как така оценката на някой днес, може да бъде по-меродавна от тази на Световната банка и МВФ?”, попита Костов.

„Ние изпълнихме споразуменията си с тези институции, които подкрепиха лева с над 4 милиарда и ако не бяха те, то изобщо нямаше да има български лев. Конюнктурата беше следната: сринал се лев - купони за стоки и др. В тази катастрофална обстановка си свършихме работата”, заяви бившият премиер.

Коментирайки конкретни сделки, като тази за авиокомпания „Балкан“, която след продажбата си фалирала, Костов също отрече да има нарушения. „Сделката не е за 150 хиляди долара, както се твърди”, добави той.

За приватизацията на „Нефтохим“ Костов заяви, че не е имало западни купувачи, както е заявил президентът Петър Стоянов през 2013 г.

„Поел съм върху себе си всичко. Предпочитам аз да страдам, а не да ставам клеветник. Чувствам се, че съм изпълнил дълга си пред страната. Стабилизирал съм лева, изградили сме частно предприемачество, върху което е стъпил днешният икономически растеж“, каза бившият премиер.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети