Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кралев: Кабинетът на Кирил Петков, който не знае какво е археология, отряза парите за проучвания

Политика

Кралев: Кабинетът на Кирил Петков, който не знае какво е археология, отряза парите за проучвания

Сряда бе ден на отворените врати на един от най-вълнуващите археологически обекти в България - Праисторически солодобивен и градски център Провадия - Солницата, съществувал от 5400 до 4350 г ПР.ХР. Тя включва най-старата крепост в света, най-ранното специализирано производство на готварска сол в Европа, първият  „монетен двор” в Европа и най-ранният праисторически градски център в Европа“.

„Кандидатите за народни представители от ГЕРБ/СДС – Варна сме обещали да направим изложба на праисторическия град Провадия - Солницата в Народното събрание. Кабинетът на Кирил Петков, който не знае какво е археология, отряза парите за проучвания. Това са 3 млн. лева, които не знаем къде отидоха. Провадия лежи върху злато, но това лято археологическите разкопки на праисторическия град продължиха 2 месеца вместо 3 и с екип, намален наполовина“, написа в профила си във Фейсбук кандидат-депутатът от ГЕРБ и бивш спортен министър Красен  Кралев, който посети археологическия обект с кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС Варна, Бранимир Балачев, Мария Димитрова, Юлиана Боева, Милена Димова, Димо Димов.

Те изслушаха и лекцията на академик Васил Николов.

„Предните 3 години имаше целево финансиране, а бившият премиер Бойко Борисов и финансовият министър Кирил Ананиев са идвали четири пъти на обекта с разбирането колко е важен той за развитието на културно-историческия туризъм за Северното Черноморие и България“, подчерта още той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети