Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Красимир Каракачанов: Христо Иванов да бъде така добър да замълчи за Македония

Политика

Красимир Каракачанов: Христо Иванов да бъде така добър да замълчи за Македония

Снимка:

„При откриването на новия парламент Христо Иванов си позволи да каже следното: „Ние в този парламент трябва да отстоим българския национален интерес. Трябва да проявим твърдост, но и смелост и да решим проблема с РС Македония. Трябва да отстоим истината, но трябва и да намерим начин да станем заедно членове на ЕС, защото това е българският национален стратегически интерес“, коментира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов откриването на новото Народно събрание.

Той отбеляза, че всичко това е станало на фона на гласуването за председател на парламента, в което зад Ива Митева от ИТН застанаха т.нар. партии на протеста, но застана и ДПС. Каракачанов, подчертава, че именно ДПС даде гръб на коалицията със странното съкращение ИБ(Г)НИ, ДБ и ИТН.

„Дори само назоваването на тези абревиатури извиква насмешливи асоциации. А тези хора се канят да управляват страната. Нещо повече, позволяват си тежки словоблудства с изрази като „национален интерес“. Ето как без никой да го пита Христо Иванов сам назовава посоката на действия на новите управници. Или по-скоро наместници на външни сили. Защото след такова изказване едва ли вече има съмнение, че ДБ и останалите в новата четворна коалиция са просто марионетки на външни интереси“, допълва още лидерът на ВМРО.

Той подчертава, че националният интерес на България е прост. „Той е Македония да знае и помни българската си основа. Защото това е историческата истина и това дава свобода на днешните хора в Македония, които искат да живеят с истината, а не с лъжата, наречена „македонизъм“. Какъв друг интерес може да има освен истината и справедливостта⁉“, пише още Каракачанов.

Лидерът на ВМРО допълва, че нашият национален интерес е в ЕС да влезе приятелска, а не антибългарска Македония. „Затова Христо Иванов да бъде така добър да замълчи за Македония. Защото това, което днес каза, може да е всякакъв друг, но не и български интерес“, допълна още Каракачанов.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още