Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ципов: Цвета Караянчева ще бъде председател на 44-ото Народно събрание до края

Политика

Ципов: Цвета Караянчева ще бъде председател на 44-ото Народно събрание до края

Снимка:

Остър дебат се води вече над два часа и половина в парламента

Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов потвърди в пленарна зала подкрепата на партията за това Цвета Караянчева д бъде председател на 44-ото Народно събрание докрая на месец март следващата година.

 „Г-жо Караянчева, вие не сте изгубили доверието на мнозинството, което ви е избрало. Днес ние съвсем убедено, ще гласуваме срещу този проект за решение за предсрочното ви освобождаване“, декларира Ципов. Той призова колегите си в зала за гласуват против внесеното предложение от БСП и ДПС за оставка на председателя на парламента.

По него над  два часа се води остър дебат от народните представители – съпътстван от лични нападки, обвинения и подигравки.

Соцлидерката Корнелия Нинова припомни, че БСП внася проекта на решение за оставка на Цвета Караянчева заради непознаване на Конституцията и защита на достойнството на българските жени.

От ДПС пък обвиниха Караянчева в нарушаване на основния закон на страната, както и подкопаване авторитета на НС.

„Караянчева е ярко олицетворение на ГЕРБ и явно го показва с острото си поведение и острия си език. Когато нямаш капацитет, експертиза, остават агресията, омразата и арогантността, естествено и популизма ви, уважаеми колеги от ГЕРБ“, обърна се към депутатите от управляващото мнозинство председателят на Движението Мустафа Карадайъ.

Той бе категоричен, че следващият кабинет и НС няма да са същите най-вече заради липсата на такива лица като Цвета Караянчева.

Славчо Атанасов от „Обединени патриоти“ първи подкрепи оставането на поста на председателката на парламента и апелира опозицията да не я превръща в мъченица с дебатите си в зала.

„Този политик не е откраднал нито една стотинка от държавата за разлика от други лидери от други партии от село Крушовица, които на 28 г. станаха приватизатори. Идете в Кърджали и питайте за нея. Тя не е корумпиран политик за разлика от много хора в тази зала“, настоя Атанасов.

Последва го Вежди Рашидов, който също защити Караянчева и  напомни, че не тя, а той е автор на изказването, че крепостта на ДПС се е пропукала, което е разгневило навремето Движението.

„Безкрайно много съм помагал на вашия почетен председател, когато Карадайъ още не беше като Кевин Костнър. Когато председателят Ви си смени очилата, обикновено губите избори“, припомни на ДПС председателят на културната комисия Вежди Рашидов.

Той предложи на соцлидерката Корнелия Нинова, ако иска да говори с премиера да го покани на ресторант и да си говорят „по мъжки“.

„Премиерът не е част от Околовръстния път и идва в парламента само когато има основание“, коментира Рашидов.

Хамид Хамид от ДПС взе повод от изказването на Славчо Анатасов и се обърна към Цвета Караянчева с думите: „Уважаема, г-жо кърджалийска мъченица“ като подчерта, че не е съгласен с използването на думата „кърджалийска“, тъй като г-жа Караянчева не е родом от Кърджали.

Подкрепата за председателката на НС дойде от съпартийците и Десислава Атанасова, която разкритикува мотивите за искането на оставката на Караянчева, като ги нарече непълни и неаргументирани.

Лидерът на Воля Веселин Марешки взе думата, за да разобличи „пумпалщината на БСП“ и да посочи кой иска оставката на Цвета Караянчева. Той попита социалистите какво са подарили на народа и констатира, че само Кристиян Вигенин е дал любовта си на тогавашния председател на БСП Сергей Станишев.

„Имам право да избера сексуалността си и няма да стана хомосексуалист, за да се харесам на вашата партия. Докато аз съпредседател на Воля, няма да позволя кариерно израстване на този принцип“, подчерта Марешки.

В отговор социалистът Кристиан Вигенин напомни, че фармацевтичният бос от Варна е осъден на втора инстанция.

„Един заместник-председател на парламента е с особен интерес към еднополовата любов. Убеден съм, че 4 години в затвора ще му помогнат да намери себе си“, изтъкна Вигенин.

По повод воденето на дебата Йордан Цонев от ДПС се обърна към водещия заседанието Емил Христов от ГЕРБ и му припомни, че в края на мандатите си председателите на Народното събрание забравят, че са първи сред равни, не се въздържат в коментари и действията си.  


Коментари (3)

О, Тартаковер къде е, о, спи ли Тартаковер, че не е отворил плювалника за днес?!
15.10.2020 11:53 / Отговор
Надблюдател Със Цвета Каранчева неокомунистите направо се ос'раха! Те са свикнали постоянно да отстрелват по някого, и Бойко да им им угажда, за да намали напрежението ,ама накрая ще останат не с пръст в уста, а с пръст в г. ! С тяхната безгранична наглост да правят хората на дебили, накрая те самите ще се превърнат в такива!
15.10.2020 12:05 / Отговор
ДРУГАРКО Нинова И НИЕ ИСКАМЕ ОСТАВКА , НЕЗАБАВНО ОТЗОВАВАНЕ И ОТНЕМАНЕ НА БЪЛГАРСКОТО ГРАЖДАНСТВО НА ЛЪЖКИНЯТА ЙОНЧЕВА ЗА КЛЕВЕТИ И ПРЕДАТЕЛСТВО КТМ БЪЛГАРИЯ И НА ЦЯЛАТА БСП ГРУПА ВЪВ ЕВРОПА!
15.10.2020 12:11 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още