Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Kрасимир Вълчев: Заявки за реформа и конкретика от Радев не чух, само нихилизъм

Политика

Kрасимир Вълчев: Заявки за реформа и конкретика от Радев не чух, само нихилизъм

Kрасимир Вълчев: Заявки за реформа и конкретика от Радев не чух, само нихилизъм - Tribune.bg
Снимка:

Вълчев препоръча на президента освен да посещава други държави, да посети и българските училища

„Заявки за реформи и конкретика от президента не чух. Чух поредното безпринципно критикуване и нихилизъм, чух, че приравни жертвите на комунизма с техните палачи, чух, че предложението му в областта на образованието е създаването на многофункционален център за техническо обучение – ние сме предвидили такива центрове в 20 областни града“. Това заяви пред бТВ министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в отговор на казаното от държавния глава днес по време на отчета за дейността му.

Вълчев препоръча на президента освен да посещава други държави, да посети и българските училища, за да види какво се случва в тях.

По думите на просветния министър ситуацията с коронавируса и връщането на учениците от началния етап в клас още след новогодишните празници е потвърдило, че малките деца не са фактор в заразата.„Малките деца се заразяват по-малко и по-малко са преносители на вируса. При по-големите ученици обаче нещата не са толкова безрискови“, отбеляза Вълчев и допълни, че заразени учители почти няма.

„Отслабва мотивацията за учене в онлайн среда, отслабва и волята за спазване на мерките, но вирусът не отслабва“, подчерта Вълчев. По думите му няма вариант за нулева учебна година. Той беше категоричен, че най-малките ученици – от 1 до 4 клас, не са учили по-малко присъствено, отколкото предходни години, защото през тази не е имало екскурзии и грипни ваканции.

Според него трябва следващите два месеца трябва да сме предпазливи, защото България е остров на картата на Европа по разпространение на коронавируса и не се знае навият вариант на вируса колко бързо ще се разпространява.

„23-24% от учителите са заявили желание да се ваксинират. Няма антиваксърски настроения, има сдържаност, предпазливост – да не съм от първите. Все пак този процент е по-висок от този в цялото общество“, каза Вълчев.

Жертвите на COVID-19 сред учителите са 74. Министърът на образованието обяви, че децата им ще бъдат подпомогнати.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

чичото А какво друго да се чуе от един червен лайномет?
01.02.2021 20:51 / Отговор
Импийчмънт на Фатмака! Мунчо Фатмака явно наскоро е гледал рекламата на "Бяла карта" по БожковТВ и затова толкоз възбудено е решил баш от "Първо число" да ни облъчва с простотиите си. Ай сиктер ,червени говеда!
01.02.2021 22:42 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати