Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Крум Дончев обяви Чубриков за своя корифей. Но не попита Радев защо му отказа орден…

Политика

Крум Дончев обяви Чубриков за своя корифей. Но не попита Радев защо му отказа орден…

Снимка:

Крум Дончев ще е водач на листата на БСП в Габрово. Депутатът и бивш автомобилен състезател, който иначе е софиянец, обяви, че за него Габрово е град, в който има безкрайно много спомени и приятелства, град, в който винаги е посрещан изключително радушно и от сърце.

„Градът, който роди и създаде моя корифей в автомобилния спорт, а именно легендарният Илия Чубриков! Той е човекът, който ме накара да мечтая за състезанието и за победата! Той е и винаги ще бъде недостижимата мечта за всички нас! Ето за тези габровци искам да се боря!“, написа Дончев в профила си във Фейсбук.

Изявлението му буди въпроси около обожанието на Дончев към Илия Чубриков, който издъхна в началото на декември на 85-годишна възраст обиден, че му беше отказан орден от президента.

Чубриков наистина е най-голямата легенда в българския автомобилизъм, най-титулувания български автомобилен пилот и едно от най-великите имена в историята на българския спорт. Когато Президентството отказа да му присъди орден обаче нито БСП, нито Крум Дончев, казаха нещо в полза на легендата и не потърсиха обяснения за получения отказ.  


Коментари (3)

Ковачев “Любимец 13” на Нинова.Предлагам някой журналист да се опита да го разходи из историята на партията..От Бузлуджа та до днес.Обещавам чудо невиждано.Две думи на кръст няма да каже защото нищо не знае.Нинова е решила,че е социалист и по този случай водач на листа.Кой ще тръгне след такъв човек?От всякъде прозира,колко е кух,неподготве,с голямо самочувствие но без покритие.Това,че добре вози не го прави годен за политик.Никой не го познава в района та камоли в страната.В потрес ме но,какво от това.Нинова си вилнее в партията и кервана си върви...Резултатите ще са трагични но тя е избрана за 4 години и не й пука.Целта е да се докопа до властта.Дали с ГЕРБ или ДПС няма никакво значение.Важно е да сбъдне болната си амбиция.Но да видим....
10.02.2021 14:51 / Отговор
Прост народ Да,точно от това почина Чубриков,че не е получил орден от Президента !? Може ли да сте толкова малоумни !? Наистина екипа ви е месирски начело с главната месирка Габарева ! Тя и фамилията и отговаря на манталитета и : да се габарчи с паметта на починалите !?
11.02.2021 07:52 / Отговор
Пацо Всяко зло за добро!
С орден от Радев, Горе нямаше да Го допуснат в съответния Рай, поради неморални връзки с кухия Парашутист...
11.02.2021 16:18 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още