Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лъчезар Борисов: Министрите, назначили Караганева за изп. директор в ДКК, трябва да понесат отговорност

Политика

Лъчезар Борисов: Министрите, назначили Караганева за изп. директор в ДКК, трябва да понесат отговорност

Бордът на компанията я уволни заради злоупотреби

„Министрите, назначили Ваня Караганева за изпълнителен директор в ДКК, трябва да понесат отговорност.“ Това каза бившият министър на икономиката Лъчезар Борисов.

Според него има и финансови злоупотреби, а финансовите контрольори са отказали да подпишат документите и договорите.

„Тази дама е сключила е договор за ексклузивитет с частна фирма реално за 10 г. напред, т.е. е поставена една частна компания на изхода на едно предприятие. Поставят се адвокати на входа на едно предприятие, на входа на ДКК с такива договори и се оказва, че е продадено бъдещето на военнопромишления комплекс на България, продадено е бъдещето на 4000 работници, скрито е зад мъгла без знанието на борда на директорите. Изпълнителният директор няма право да го прави, напълно еднолично е направено това, без знанието на борда на директорите“, обясни той.

По думите му Караганева е назначена незаконно в противоречие със закона за публичните предприятия. Борисов поясни, че и в борда на ДКК всички са били назначени с конкурс.

„Тези хора са назначени чрез конкурси, една част - независимите са минали чрез конкурси на агенцията за публичните предприятия, друга част от независима комисия на времето в МИ, към която нито ГЕРБ, нито министърът са имали отношение. Доколкото знам това са специалисти с научни степени с опит в международни компании“, поясни Лъчезар Борисов.  


Топ новини

виж още

Актуална тема