Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Марешки: Ще гласувам против вота на недоверие, останалите от „Воля“ ще се въздържат

Политика

Марешки: Ще гласувам против вота на недоверие, останалите от „Воля“ ще се въздържат

Снимка:

БСП искат да влязат във властта през задния вход чрез служебно правителство на президента, смята политикът

Ще гласувам против вота на недоверие, посочи лидерът на „Воля“ пред БТВ.

„Няма никакъв шанс да подкрепим вота на недоверие срещу третия кабинет на Борисов. Единадесетте депутати на „Воля“ ще гласуват въздържали се, а аз ще гласувам против“, изтъкна Веселин Марешки. Той подчерта, че е готов да си подаде оставката заедно с депутатите от „Воля“, но проблемът е, че „другите ще си останат на местата“.

„От Освобождението на България няма друга партия, която е изкарала цял мандат в парламента, без да е изцапана от корупция, с което съм горд“, припомни Марешки историята на формация „Воля“. За него е показателен фактът, че никой от участващите в протеста не се е обявил срещу партията му. За варненския политик в исканията на протестиращите „има резон“, но те трябва да се присъединят към „Воля“, за да влязат в парламента повече некорумпирани депутати от тази партия.

Марешки е убеден, че неговата формация ще влезе и в следващия парламент, и то с още повече депутати.

„А що се отнася до БСП, те искат да влязат във властта през задния вход – чрез служебно правителство, сформирано от президента Румен Радев и за да го постигнат, са готови да работят с най-върлите си врагове като психодесните, но хората не ги искат, защото винаги досега, когато левицата е вземала властта след 1989 г., е  следвала катастрофа“, категоричен е лидерът на „Воля“.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още