Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Маринов след КСНС: Антикорупционният закон работи добре, не е добра практика често да се променят закони

Политика

Маринов след КСНС: Антикорупционният закон работи добре, не е добра практика често да се променят закони

Снимка:

Ако се работи с внушения – това не работи добре за никого, категоричен беше вътрешният министър

”КСНС е съвещателен орган при президента. Аз, като министър на вътрешните работи, не мога да отнемам правомощия на Народното събрание, тъй като законите се приемат там. Моето лично мнение е, че ако един закон е работил успешно една година, то това не означава че е лош. Ако има нужда – може да се направи поправка. Не е добра практика при всеки проблем да пристъпваме към промяна на закона, защото хората се объркват”. Така вътрешният министър Младен Маринов коментира пред NOVA телевизия предложенията за нов закон за противодействие на корупцията. Вчера по време на КСНС президентът Румен Радев и лидерът на БСП Корнелия Нинова заговориха за нов антикорупционен закон.

"Законът за противодействие на корупцията е от една година. Хиляди на брой са декларациите, които се декларират. Всичко се проверява и към момента. Към момента работим много добре с новата агенция. Те нямат полицейски правомощия, което означава, че ние трябва да имаме много добра координация. В следствие на тази координация виждате много успешни примери", коментира още той.

По думите му КПКОНПИ има правомощия да разследва и министри. "Прокуратурата също може да разследва. При всеки сигнал се извършва проверка. В случая, това което излиза в медиите е сигнал. От практиката съм свикнал да изчакваме да свършат проверките, защото ако се работи с внушения – това не работи добре за никого. Ако има нарушение – всеки ще си понесе отговорността”, каза още Маринов.

Всеки един сигнал се проверява, в това мога да ви уверя. С прокуратурата работим съвместно и резултатите са видими, категоричен беше вътрешният министър.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема