Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Михаил Миков: БСП загуби когато влезе в това управление, в тази мафиотска компания

Политика

Михаил Миков: БСП загуби когато влезе в това управление, в тази мафиотска компания

Михаил Миков: БСП загуби когато влезе в това управление, в тази мафиотска компания - Tribune.bg
Снимка:

„Оцеляването на правителството не може да бъде политическа кауза.“, заяви бившият председател на БСП Михаил Миков пред Нова нюз.

Във връзка с казуса Северна Македония, той даде съвет на правителството да си прочете Конституцията, в която е написано за какво отговаря. „То носи отговорност за вътрешната и външната политика. Ако приемем, че темата за Македония е свързана с вътрешната и още повече с външната  политика, то правителството няма как да дерогира своята отговорност на парламента, на президента или на парламентарната комисия”, подчерта той.

Овчаров в неделя: Правителството според мен е слабо. Правителството е некомпетентно

Според него може би темата за Северна Македония и ЕС за известно време трябва да се свали от дневния ред, за да падне напрежението.

Коментирайки политическата ситуация у нас, Миков подчерта: „ГЕРБ форсира политическия процес, за да иде на избори есента. Форсира го, защото другото означава да продължи другия процес - на намиране на изкуствено мнозинство. Очевидно този сблъсък ще се види тези дни – насрочване на гласуването първо на дебатите. То ще бъде индикатора, ще динамизира совалките по набиране на бройки, не казвам на мнозинство, на бройки за запазване на властта,” посочи Миков.

Нинова: Предложението на Петков за РСМ е добро, подкрепих го

Според него няма да има висока избирателна активност на едни потенциални избори, а БСП е загубила от участието си в коалицията. "Смятам, още когато БСП влезе в това управление, в тази мафиотска компания, компания на бизнес играчи, бях наясно, че БСП ще изгуби. Днес, за съжаление, това се случва. Но не бива да се учудваме. БСП отдавна е загубила облика и желанието си да бъде лява партия."

Нинова: БСП застава единна пред предизвикателствата на управлението

Миков заяви още, че няма да се запише в партията на Стефан Янев. По думите му защото национал-консервативните формации не са му на сърце.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати