Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Министър Ангелкова: Не притежавам къща, декларирала съм всеки свой имот

Политика

Министър Ангелкова: Не притежавам къща, декларирала съм всеки свой имот

Министър Ангелкова: Не притежавам къща, декларирала съм всеки свой имот - Tribune.bg
Снимка:

Къщата, показана на снимки от Симеонов, е на родителите на съпруга ѝ

„Къща нямам – нито в София, нито в България, нито извън България. Живея в апартамент, който е описан в декларацията ми.“ Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която даде брифинг след изказване на лидера на НФСБ Валери Симеонов, който показа снимки и заяви, че „действащ министър живее в луксозен имот в квартал "Бистрица", който не е негова собственост и не го е декларирал“.

„Много ми е обидно, че вместо да говорим за предстоящия летен сезон и предизвикателствата пред нас, за пореден път съм принудена да обясняван неистини, внушения и непроверени факт на един бивш вицепремиер“, каза министър Ангелкова.

До момента тя е приемала с чувство за хумор постоянните нападки, но заяви, че това вече я притеснява. „Това е къщата на родителите на моя съпруг, закупена 2006 година, преди дори и на снимка да съм го виждала. Била съм на гости там. Не смятам, че това е нередно или престъпление. Била съм на рождени дни на мои приятели в различни в техни къщи. Трябва ли на следващия брифинг да обяснявам, че не живея в тези къщи", попита Ангелкова. И се възмути, че това е поредният път, в който обяснява недоказани твърдения.

„Ясно съм декларирала собствеността и имотите, които притежавам. Те са ясно описани в нотариалните актове, които удостоверяват правото за собственост. Ясно съм декларирала какви са средствата за придобиването на тези имоти. Ясно съм заявила, че мога да докажа всеки един лев от всичко“, категорична беше тя.

По думите ѝ в правова държава трябва да се борави с факти и документи, има и компетентни органи, които правят проверки.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети