Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нанков: Инфлацията и резкият скок в цените не енергоносителите създават тотална несигурност

Политика

Нанков: Инфлацията и резкият скок в цените не енергоносителите създават тотална несигурност

„Кампанията е в ход и е нужна пълна мобилизация. Днес с общинските съветници на ГЕРБ от Ловеч и Троян говорихме за проблемите, пред които са изправени общините. Защото те са много и трудно решими“, заяви кандидатът за народен представител от Ловеч Николай Нанков.

Той подчерта, че огромната инфлация и резкият скок в цените на енергоносителите, както и липсата на сигурност за доставките и каквато и да е компенсация за цената на газа, създават тотална несигурност навсякъде и особено в Ловеч, където почти всички училища, детски градини, социални домове и административни сгради се отопляват на газ.

Нанков отбеляза, че сериозен проблем е и отказът на изпълнители по сключени вече договори по ЗОП за извършване на доставки и изпълнение на договорени дейности, както и приключени процедури по обществени поръчки с избрани изпълнители, които обаче отказват да сключат договори заради променящите се цени без актуализацията им.

„Общините са изправени и пред липсата на каквото и да било външно финансиране от страна на Държавата за инфраструктурни проекти, което ги лишава от възможността да се възползват от допълнителни средства за развитието на регионите. Тези и други проблеми обсъждахме на срещите. На тях присъстваха и общинските ръководства на ГЕРБ в Ловеч и Троян. Всички сме категорични, че победата на ГЕРБ-СДС на предстоящите избори е много важна, защото забавянето на решенията ще доведе до още по-големи трудности и задълбочаване на проблеми за всички общини в страната“, допълни Николай Нанков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати