Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ненков: Тръгнали сме по този път в името на държавата, а не за да останем на власт 2 месеца

Политика

Ненков: Тръгнали сме по този път в името на държавата, а не за да останем на власт 2 месеца

Снимка:

„През последните дни кой ли не се опита да разкритикува предложенията за нова Конституция. Да, сигурно има грешки, но до евентуалното ѝ приемане има много дълъг и трънлив път и изисква много задълбочена работа и компромис в обществото, което е трудна задача. Малцина обаче разбраха каква беше истинската цел на пътя по който тръгнахме и той е да се свали напрежението и разделението, което очевидно има в обществото“. Това написа в профила си във Фейсбук депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

Той е категоричен, че е мит, че Борисов иска да остане два месеца по-дълго на власт.

„Винаги е бил човек на честта и затова два пъти вече е подавал оставка в името на демокрацията... изборите да решат. Мит е също, че ГЕРБ щял да пише нова Конституция... Това се прави от хората, които ще бъдат избрани за ВНС и с много по-голяма от сега представителност. Още по-голям мит е че, искаме да правим ние изборите... Нито едни парламентарни избори не е правил ГЕРБ, но всички ги е печелил“, припомня депутатът.

Ненков подчертава, че има път за осъвременяване в Конституцията, но далеч не това е основната задача.

„Сигурно още дълги години можем да живеем със сегашната. Аз съм се клел в нея и не мисля, че в нея се коренят всичките ни проблеми... Въпросът е да излезем като разумно общество от ситуацията в която се намираме с достойнство.... И така се прави, търсиш държавнически подход, не търсиш разделение защото никой не е невинен в подобен момент. Ние сме тръгнали по този път в името на държавата, а не защото два месеца повече или по-малко ще сме на работа. Жалкото е само, че опит за търсене на решение трябваше да дойде и от президентът, който по съща тази Конституция трябваше да се опита да намери допирни точки, защото това му е призванието, но уви не го е разбрал!“, коментира Александър Ненков.  


Коментари (2)

Ник "Нито едни парламентарни избори не е правил ГЕРБ, но всички ги е печелил“, припомня депутатът."
Така е! Добро припомняне!
Успех на мъжете на честта!
26.08.2020 11:00 / Отговор
Анастас #ГЕРБ-СДС

#МачкамеМутритеНаПрехода

#МачкайГешев-с-ТебСме

(оптимистично)
26.08.2020 13:31 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още