Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: На Радев му се услади властта, искаше да бъде скритият премиер

Политика

Нинова: На Радев му се услади властта, искаше да бъде скритият премиер

Нинова: На Радев му се услади властта, искаше да бъде скритият премиер - Tribune.bg
Снимка:

„Президентската институция стана тясна на Румен Радев, иска повече власт“, така изтълкува Корнелия Нинова поведението на президентът към кабинета „Петков“.

„Служебните кабинети, през които имаше власт му се усладиха. Разчитайки, че изстрелва ПП, инсталирайки ги отпред като лице на промяната и като някакви кукли, той ще остане отзад и с хора от служебните му кабинети ще продължи да управлява“, допълни соцлидерката пред БНТ.

Министърът на икономиката в оставка е на мнение, че разрива на отношенията е дошъл когато Кирил Петков и Асен Василев са решили да носят отговорността и да управляват. Именно първата смяна в ръководството на „Булгаргаз“ е започнала атаката на Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова, които в много случаи са били необективни.

„Даже Илияна каза в едно интервю каза: „Нямате 100 дни“. Всички имат“, категорична е Нинова.

На Радев президентската институция му стана тясна, иска повече власт. Служебните кабинети през които имаше власт му се услади. Разчитайки, че изстрелвайки ПП инсталирайки ги отпред като лице на промяната и като някакви кукли, той ще остане отзад и с хора от служебните му кабинети ще продължи продължи. Разрива дойде след като Кирил Петков и Асен Василев казаха че носят отговорността и да управляват реално. Първата смяна в Булгаргаз, тогава започна и атака на президента и вицепрезидента, в много случаи необективна. Даже Илияна каза в едно интервю-нямате 100 дни, като всички имат“, каза още тя и подчерта. Нинова допълни, че президентът чрез своите назначение в администрацията и изпълнителната власт е искал да бъде скрития премиер.          

Запитана дали БСП ще поставят условия при новия кръг преговори и за премиерския пост, тя заяви: „Грубо е да кажеш на една партия, че за да говориш с тях трябва да си смени лидера. Това не е политическо, не е морално, не е коректно, нека ПП си решат с кого ще излязат“.

На въпрос дали руският посланик Елеонора Митрофанова има пръст в свалянето на правителството, както твърди Кирил Петков, соцлидерката бе категорична: „Когато имаше някакъв слух да се изгони г-жа Митрофанова ние заявихме, че това е крайна мярка и скъсване на отношенията с Русия и определихме това като неразумен ход. Не мисля, че назоваването на името на г-жа Митрофанова беше подходящо“.

По думите й, ако се върнат хартиените бюлетини в БСП ще има едни допълнителни 100 хиляди гласа, каквото й казали различни социологически агенции.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети