Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: ПП не си взеха поука, поставят ултиматуми и условия

Политика

Нинова: ПП не си взеха поука, поставят ултиматуми и условия

Нинова: ПП не си взеха поука, поставят ултиматуми и условия - Tribune.bg
БГНЕС

Според нея резултатите от последния вот са фалшифицирани

Корнелия Нинова потвърди, че е била свидетел на разговора, в който Кирил Петков е казал да се оттегли законопроекта и ще има даде кода за машините. Разговорът се е провел в пленарната зала на Народното събрание като той е отишъл пред тях и им го е заявил „Бяхме цялата група, какво е имал предвид да се обяснява”, добави лидерът на БСП от Пловдив.

„Продължаваме Промяната” поставя ултиматуми и условия за разговори за съставяне на правителство.

„Нека се знае, че те поставят червени линии. Ако това е пречка за съставяне на правителство. Очаквахме друго. Да ти бъде червена линия хартиената бюлетина, тяхна воля”.

Според нея резултатите от последния вот са фалшифицирани.„ЦИК требваше да излезе с доклад има ли разминаване между протоколите от машините и преброяването на разписките”, поясни лидерът на БСП.

Нинова обясни, че ще се обсъди дали ще сезират прокуратурата.

Във вторник ще се разгледа бюджета за догодина. Попитана може ли  той да стане катализатор за съставяне на правителство, председателят на БСП обясни, че преди месец и половина поканили всички парламентарни групи да постигнат съгласие за годишната финансова сметка. „Има - няма правителство, бюджет трябва да има. Не можем да оставим хората през зимата на студ и глад”, категорична е Нинова. Тя вярвала, че ще постигнат съгласие с останалите сили. „Но не обвързвам приемането на бюджет със съставяне на кабинет”, добави лидерът.

Накарана да коментира думите на Настимир Ананиев, че БСП е партия за мокри поръчки, Нинова отвърна: „Явно „Продължаваме промяната” не са си взели никакви поуки”.

„Ние етикети не лепим, имаме си политика. ПП поставят като ултиматум оттеглянето на ИК от страна на БСП, няма да го оттеглим. БСП не нарушава законите на страната и второ - 47% от българите са за хартиени бюлетини, а 48% - за машини”, допълни соцлидерката. Увери, че диалог с ПП не са водили за съставяне на кабинет. „Те пристанаха за оръжията на ГЕРБ, ДБ и „Български възход”. Имахме различния за Ф-16”. Нинова каза, че все още може да бъде съставен кабинет в рамките на този парламент. „Не бързайте”, заключи тя. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати